Kiszivárogtak a Facebook termékelhelyezési tervei

Miközben Mark Zuckerberg békésen sétálgat Budapesten, a teljes internetes bulvármédiát lázban tartva, a Gawker nyilvánosságra hozott néhány kényes dokumentumot. A Viacomtól kiszivárogtatott belső levelezések alapján nagyszabású termékelhelyezési kampányba fog a Facebook.

A dokumentumok szerint hamarosan a VH1 csatorna Best Week Ever című műsorában találkozhatunk rendszeresen a közösségi portál nevével. A nyilvánosságra hozott levelek közül az egyik egy Facebookos "lehetőségről" tájékoztatja a csatorna komikusait, és ötleteket kér a termékelhelyezéshez. A válaszokból pedig nem nehéz izzadságszagú erőlködést kiolvasni: ugyanazokat a poénokat több verzióban is kipróbálva, még Kim Kardashiant is belerángatva igyekeznek valamit összehozni az írók.

Érdekes módon, a Facebook nem fél attól, hogy viccet csináljanak belőle, a kész anyag ugyanis gyakran egészen szarkasztikus. Azonban a Facebook Phone rossz fogadtatása a jelek szerint elkeseredett lépésekre kényszeríti a portál vezetőségét. A jelek szerint abban reménykednek, hogy a viccek elég találóak lesznek ahhoz, hogy a néző kénytelen legyen a Facebookra gondolni, és ne érezzék reklámnak a poénokat.

Kérdéses, hogy az olyan gyöngyszemek mint "A Facebook Home jobb mint az otthonom. Még oposszum sincs a fürdőben" megteszik e a várt benyomást. Ha túlzásba viszik - és a Viacomos nyilatkozatok alapján erre van esély - akkor elveszítik annak a lehetőségét, hogy a poénok szervesen beépüljenek a műsor szövetébe. Egy "A Facebook támogatásával" jellegű logó a műsor elején pedig akár végzetes is lehet.

 

A kiszivárgott leveleket itt lehet megtekinteni.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat