Kitiltotta üzleteiből az angóra szőrmét a Zara, Stradivarius, Bershka és a Pull&Bear

A fenti márkák tulajdonosa, az Inditex ruházati cégóriás bejelentette, lekerülnek a polcaikról a nyúlszőrmék.  

A béke- és divatszerető, állatvédő emberek legnagyobb örömére a spanyol Inditex multinacionális vállalat a hét elején bejelentette, eltűnnek a polcokról a nyúlszőrmék, de szerencsére nem azért, mert úgy kapkodják őket a vevők. A Zara, Stradivarius, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home és az Uterqüe márkák tulajdonosa betiltja az angórát az üzleteiben.

A multinak világszerte összesen 6200 üzlete működik. A már legyártott, de még el nem adott angóra kabátokat és pulóvereket szíriai menekülteknek adományozzák Libanonban. A döntés hátterében egy nagyobb felháborodási hullám áll, mely akkor indult, amikor tavaly egy felmérés nyilvánosságra hozta, a világ angóra szőrméinek 90%-a Kínából származik, ahol meglehetősen kevés az erre vonatkozó törvényi szabályozás.

Magyarul bármit megengedhetnek maguknak a szerencsétlen állatokkal szemben, például letéphetik a bundájukat mindenféle érzéstelenítés nélkül, hogy aztán sebekkel a testükön visszazárják őket egy pici ketrecbe, várva hogy visszanőjön a bundájuk. És persze ezt meg is teszik.

Az Inditex az állatjóléti szervezetekkel folytatott egyeztetések után az alábbi közleményt adta ki:

"Nem találtunk bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy kegyetlenkednének az állatokkal azokon a farmokon, ahonnan eddig az angóragyapjút beszereztük. Ennek ellenére az állatvédelmi szervezetekkel folytatott konzultáció után, melynek témája az angóra szőrme termelésének humánus és alternatív módjai, illetve az iparági jó példamutatás voltak, arra jutottunk, betiltjuk üzleteinkben az angórából készült termékeket."

Ezentúl például ilyen kabát sem lesz:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat