Kiverte a biztosítékot a KFC cápás videója

Nem mindenki örül, hogy egy valós eseményt dolgoznak fel benne.

Júliusban egy dél-afrikai szörfverseny élő közvetítésén cápa támadta meg Mick Fanning profi versenyzőt. Szerencsére egy elharapott zsinóron és némi ijedségen kívül más következménye nem lett az incidensnek.

A KFC South Africa ezt a szerencsés kimenetelű esetet dolgozta fel legújabb szpotjában, amin a versenyző anyukája fel is háborodott rendesen. A reklámban a szörfös hasonmása szintén találkozik a cápával, csak éppen nem a parti őrség segít neki az állat elzavarásában, hanem puszta kézzel kikapja a vízből és lazán a feje fölé tartva lovagolja meg tovább a hullámokat.

A sportoló édesanyja felháborítónak találja, hogy viccet mertek csinálni az életveszélyes eseményből. Úgy gondolja, hogy a szpot traumatikus emlékeket hoz felszínre és sérti azokat, akik esetlegesen nem úsztak meg ilyen szerencsésen egy hasonló találkozást.

Azzal nehéz vitatkozni, ha az érintetteket sérti a dolog, de azért arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a reklám tulajdonképpen szuperhőst csinált a sportolóból. Értem én, hogy egy végzetes kimenetelű cápatámadás nem különösebben vidám dolog, de mama logikáját követve Spielberg Cápája is mélyen tiszteletlen azokkal, akik áldozatul estek egy ilyen támadásnak. Ami persze, erős túlzás.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat