Kőkemény horror és egy lila szőrmók

A Wieden + Kennedy London megcsinálta a valaha készült legjobb telefonbemutatót.

Az ügynökség a horrorfilmek és reklámok világában egyaránt jártas Matthijs van Heijningent (ő rendezte a kevésbé sikeres The Thing remaket) kérte fel, hogy rendezze meg a Three mobilszolgáltatónak és az LG-nek készült szokatlan reklámot, amiben bemutatják a koreai gyártó legújabb csúcstelefonját.

A reklámban, ami valójában egy 5 perces rövidfilm, Three új kabalafigurája Jackson a lila szőrmók és Steve nevű haverja bevetik magukat egy ködös erdőbe, hogy a terepen is teszteljék az új LG G4 képességeit. Miközben Jackson önfeledten mesél a kijelző, a kamera vagy a GPS remek tulajdonságairól, nem igazán vesz tudomást az előttük felsejlő baljós előjelekről.

Amiket, mintha már láttunk volna valahol…

A rövidfilm valójában egy zseniális Ideglelés (The Blair Witch Project) paródia. Legnagyobb értéke, hogy kellő komolysággal és fantasztikus látványelemekkel tálalja a klasszikus found footage horrorok kliséit, úgy, hogy közben végig abszurd módon vicces marad, köszönhetően annak, hogy az egyik főszereplője mégis csak egy lila báb.

A kampány pár napja startolt Youtube-on a teljes filmmel, amihez 20 másodperces teaser jellegű tévészpotokkal próbálják odacsalogatni a nézőket. Ezen felül a szerencsés angol mozilátogatók nagyvásznon is megnézhetik majd korántsem megszokott telefonreklámot. A cuki kabalafigurától eltekintve, nem hinném, hogy családi matinéfilmek előtt vetítik majd.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat