Konditerem-zene Michel Gondrytól

Az edzés és a zene sokak számára elválaszthatatlanok. A BBDO utolsó Gillette kampányában az edzés hangjaiból csinált zenét Michel Gondryval.

A BBDO nemrég elvesztette a Gillette-t, a neves borotvamárka accountját már a Grey gondozza. A BBDO azonban úgy gondolhatta, hogy érdemes nagy durranással távozni, és az utolsó videót egyenesen Michel Gondryra bízták. A legendás rendező ritkán készít reklámokat, azonban ennek a projektnek a kísérleti jellege meggyőzte.

Brian Wiesenthal, a BBDO kreatív igazgatója így jellemezte a videót az Adweeknek: „Minden srác zenét hallgat, hogy felhúzza magát, hogy keményebben és jobban edzzen. Ebből született az ötlet.” Ennek megfelelően a két perces videóban nincsen szöveg. Csak az edzés hangjai – léptek a futópadon, boxzsák, evezőpad. A zajokból pedig szépen lassan kibontakozik a zene ritmusa.

Gondry nem akart edzőteremben, vagy raktárban filmezni, helyszínnek ezért a legendás hollywoodi Ocean Way Recording stúdiót választották. Olyan nagyságok rögzítettek itt korábban, mint Frank Sinatra, a Beach Boys, sőt, a We Are the World felvételei is itt készültek. Szintén Gondry döntése volt, hogy a rögzítő berendezések kábelei, az erősítők, a mikrofonok hangsúlyosan jelenjenek meg a képben. Ez a stúdióval együtt a megszokott sportreklámoktól nagyon eltérő vizuális atmoszférát teremt.

Persze a videó koncepciója azt eredményezte, hogy a sound design irányította az egész folyamatot. A hangmérnökök választották ki a „hangszereket”, és ez alapján tervezték meg a forgatást. A helyszínen a tizenhat kiválasztott atléta (köztük 5 játékos az NFL-ből) fejhallgatókkal követte a többiek ritmusát, és ahhoz igazították a saját mozgásukat. A végeredmény pedig igazán nagyszabású lett. Szép búcsú a BBDO részéről.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat