Kőolajban fuldokolnak a LEGO filmjének sztárjai

A Greenpeace-nek nem tetszett, hogy a LEGO együttműködik a Shell-lel, ezért döntöttek úgy, hogy egy egész terepasztalnyi figurát fojtanak fekete olajba.

2012 óta egyre több LEGO-játék jelent meg a piacon a Shell logójával, melyek csak a benzinkutakon voltak kaphatók. Ez az együttműködés őrületesen csípte a Greenpeace szemét, ezért most, a LEGO-kaland című filmből inspirálódva elkészítették ezt az elképesztően vicces, ám hatásos tiltakozó kisfilmet.

A videóban a LEGO-film szereplőin kívül feltűnik a Télapó, Havas Jon a Trónok harcából és persze láthatunk egy csomó jegesmedvét is, hiszen ez az állat vált a környezetszennyezés elleni küzdelem egyik jelképévé. Mindannyiukat elnyeli a sűrű, ragacsos, fekete olaj. (A legszomorúbb jelenet körülbelül egy percnél alakul ki, ehhez készítsetek elő zsebkendőket!)

A Greenpeace Hungary ezt írja az ügyről:

Az utóbbi néhány évben a Shell arra használta a LEGO-t, hogy megtisztítsa saját márkáját a sarkvidéki fúrások miatti rossz megítéléstől. 26 országban összesen 16 millió Shell-logóval ellátott LEGO-készletet adtak el a töltőállomásokon. Ez növelte az üzemagyag értékesítését és hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekekben (a jövő vásárlóiban, szavazóiban, befektetőiben, üzleti vezetőiben és politikusaiban) kialakuljon a márkához való kötődés. A Greenpeace arra kéri a LEGO-t, hogy segítsen megállítani a sarkvidéki olajkitermelést, és szakítsa meg az üzleti kapcsolatát a Shell-lel.

Nem ez az első eset, hogy a LEGO Shell logós játékokat árul. Az '60-as évektől egészen a '90-es évekig állandó volt köztük az együttműködést.

Greenpeace - Everything is awesome:

A LEGO-kaland előzetese:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat