Közösségi színezéssel készült a Cadbury új reklámja

Az animáció elkészítésében a vásárlók segíthettek.

Egészen ötletes digitális kampányt álmodott meg az ausztrál SapieNitro az angol csokoládémárka helyi kampányához. Az elmúlt hónap során, a „Cadbury Dairy Milk Marvellous Creations” kampány középpontjában álló animációs szpot elkészítésébe bevonták a közönséget is.

Az ügynökség létrehozott egy webolalt, amit felkeresve bárki beszállhatott az animáció elkészítésének folyamatába, olyan módon, hogy a két perces kisfilm 1500 egyedi képkockáját saját ízlésük és fantáziájuk alapján színezhették ki. Ezek után egy, már profi animátorokból álló csapat kiválasztotta a legötletesebbeket és elkészítették a végleges videót, aminek végén felfedezhetik a nevüket azok, akiknek a színezett képkockáit kiválogatták.

Ez lett a végeredmény:

Bár az összhatás elég pszichedelikusra sikeredett, ebben az esetben az alkotás folyamata mindenképpen kiemeltebb jelentőséggel bír. Az ügynökség ezzel a módszerrel sikeresen összefogta a márka aktív követőit, sőt biztos vagyok benne, hogy olyanokat is sikerült elérniük és megszólítaniuk a közös alkotásra való felhívással, akik amúgy közömbösek lennének. Így érdemes használni a digitális platformokat.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat