Kreanod - a nyílt alkotóközösség

Könnyebben találhatnak rá az ügyfelek a megfelelő grafikusra, szövegíróra, ha a Kreanod oldalát használják. 

Elindult az első magyar crowdsourcing oldal, ahol grafikusok versengenek a megbízásokért. A Kreanod oldalán nem csak a legtapasztaltabb designerek rúghatnak labdába, hanem a kezdők is, ha elég tehetségesek, vagy ha könnyen ráéreznek arra, mit szeretne látni az ügyfél. Az oldalra regisztrálhatnak a megbízói oldalról, illetve a kreatív oldalról is. Az előbbi pályázatokat írhat ki, melyekre bármely regisztrált grafikus jelentkezhet és küldhet be terveket. A kreatívok számára jó hír, hogy a munkákért elnyerhető fizetségek mindig piacképesek, nem fillérekért kell hosszú órákat, napokat dolgozni. (Minimális díjazás alapján működnek, egy logó 40 000 Ft, a logó és kiterjedt arculat design 75 000 Ft, a tv reklám pedig legalább 80 000 Ft.)

Az oldal büszkesége a portfólió rendszer, mely nem az oldalon kívül készült munkákat listázza, hanem csak azokat, amelyeket a Kreanod egyik pályázatára adott be az illető. Ez azért jó, mert az ügyfél biztos lehet benne, hogy amit lát azt az készítette, akinél szerepel, ráadásul éles helyzetben, brief alapján. Ez a portfólió rendszer nem juttatja előnyhöz a már régóta szakmában dolgozókat a pályakezdőkkel szemben, hiszen csak az egyén szorgalmán múlik, hogy mennyire hosszú vagy éppen rövid ez a bizonyos lista.

A pályázatokra beérkező anyagokat a megbízók nem tudják személyhez kötni, az értékelés befejeztével derül csak ki, hogy név szerint ki a szerencsés. Ezt az intézkedést is azért hozták, hogy a munka minőségén kívül más ne játszhasson szerepet a döntésben. A pályázók nem lophatnak ötleteket sem egymástól, hiszen nincs jogosultságuk megnézni, hogy a többiek mit küldtek be. Az oldalnak jelenleg 1171 tagja van, de az indulás óta mindennap újabb szakemberek regisztrálnak. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat