Küldd el a fotóidat, hogy a béna reklámainkra photoshoppolhassuk őket

A Newcastle már megint humoros antireklámmal támad, mi pedig természetesen imádjuk.

Kéne valami jó kontent az ügyfeled közösségi oldalaira, amivel a rajongói azonosulni tudnak, és neked lehetőleg nem kerül tíz percnél több munkádba? Találj ki egy hashtaget, kérd meg a rajongókat, hogy töltsék fel a képeiket, aztán a jobban sikerültekből dobj össze egy videót, vagy akármit. Such creativity, so storytelling, már csak a Cannes-ból hazahozandó Social Lion helyét kéne megtalálni a dicsőségfalon. Szégyenkezni nincs miért, a recept ugyanis bombabiztos.

A reklám, ami nem készült elA Newcastle Brown Ale se csinál most mást, de ahogy csinálják! "A Newcastle biztosan nem az első márka, ami képek posztolására kéri a rajongóit a közösségi médiában, hogy »erősebb közösséget« és miegymást építsen, de a Newcastle biztosan a legjobb abban, hogy nyilvánvaló, túlzó, és bénán kivitelezett reklámokká alakítsa őket" - írták az AdWeeknek. De miért van erre szükség? Mert elköltötték a teljes marketingköltségvetésüket celebekre, akiknek úgy kellett tenniük, mintha szeretnék a Newcastle-t! A #NewcastleAdAid hashtag alatt futó kampány indító videója maga a megtestesült őszinteség.

A legszebb az egészben, hogy hiába van antikampánynak álcázva, azért mégiscsak el fognak készülni azok a képek, és a béna reklámok is, amiket imádni fognak a rajongók. És mi is. Nagyon meta, ugye? Talán nem annyira ötletes ez, mint a soha el nem készülő Super Bowl-os videót bemutató videó, de a Droga5 nagyon következetesen építi tovább a 2012 óta futó No Bollocks kampányt. 

Via AdWeek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat