Küldj egy képet a márkád melleiről

A Snapchat eddig főleg egymásnak pikáns képeket küldözgető fiatalok játszótere volt – bevállalós brandek viszont elkezdték kihasználni a platform marketinglehetőségeit.

A kaliforniai egyetemisták által fejlesztett mobilalkalmazás egy nagyon egyszerű fotós üzenetküldő. A különlegessége abban rejlik, hogy a képek mindössze 10 másodpercig láthatóak, utána megsemmisítik önmagukat. Nem nehéz ennek meglátni a gyakorlati hasznát, és a felhasználóbázis is ennek megfelelően alakult. A Snapchat gyakorlatilag a flörtölés és a sexting hivatalos appje lett, és 8 milliós felhasználótáborát még a képek törlésével kapcsolatos botrányok se tudták megtépázni.

 

Szóval adott pár millió bevállalós, trendsetter fiatal, akik feltételezhetően rendelkeznek némi elkölthető pénzzel – ideális terep egy márkának arra, hogy felkeltse a figyelmüket. A Karmaloop online divatbolt pedig nem fél kihasználni a platform sajátosságait. Nem is kellett mást tenniük, mint új feladatokat adni a saját fotóstúdiójuknak és modelljeiknek, házon belül előállítva a szükséges tartalmakat. Alig pár hét alatt több mint kétezer "barátot" szereztek Snapchaten, akiknek rendszeresen küldenek képeket.

 

„A képeink nem nyúlszívűeknek valók – készen kell állnod némi mellre és fenékre” – mondta a cég marketingigazgatója az AdWeeknek. Persze a provokatív képek mellett a Karmaloop termékei is megjelennek az üzenetekben. Ebben a hónapban pedig exkluzív kuponokkal fogják tesztelni, hogy vajon az eladásokban is megjelennek a Snapchates barátok.

Persze a Karmaloop nem az egyetlen márka a Snapchaten, de ők a legprovokatívabbak. A Taco Bell május óta használja az alkalmazást, mellek helyett burritokra koncentrálva. A Leo Burnett pedig egy exkluzív Snapchat kampányt futtata brit Co-operative Electricalnak, harminc fontos (mintegy tízezer forint) kedvezményt biztosítva laptopokhoz.

 

Általános megfigyelés, hogy a fiatalok menekülnek az öregesnek tartott Facebookról más, újabb közösségi hálózatok felé. A rájuk koncentráló márkák pedig egyszerűen nem hagyhatják őket kicsúszni a "karmaikból". A Snapchat egyedisége abban rejlik, hogy kifejezetten személyes kapcsolatot tart fenn a brand és a felhasználó között - itt üzenetet kapni sokkal különlegesebb, mint egy bejegyzést olvasni Twitteren vagy Tumblren. Ezzel a direkt-marketing egy új csatornája nyílhat meg a közösségi térben, a Snapchat pedig aligha lesz a játék elrontója, eddig ugyanis szinte semmilyen bevételt nem generált.  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat