Kulturális kutyaújság

Fotó - és grafikusművészek egy csoportja kiadta az első nem cuki kisállat magazint. Ilyen a dizájn, divat, zene és utazás a kutyák szemszögéből.

Egy online kulturális tartalomszolgáltató oldal, a Four&Sons a napokban indította útjára első nyomtatott magazinját, melyet a kutyák és az emberek világának kreatív keveredése ihletett. Mivel ebből elsőre semmit nem lehet érteni, megpróbálom megmagyarázni miről is van szó.

Képgaléria a cikk alján!

"Az ötlet alapja az volt, hogy lássuk mi történik, amikor megvizsgáljuk az élet minden olyan aspektusát, amit szeretünk - a művészetet, dizájnt, divatot, zenét, utazást, életmódot - egy kutyacentrikus nézőpontból. És ekkor kezdtünk el mélyebbre ásni a kutyák és emberek kreatív kapcsolatában. A "villanykörte pillanat" akkor jött el, amikor múzsaként kezdtünk tekinteni a kutyákra" - mondta a magazinról Marta Roca szerkesztő.

Most már minden világos, ugye? Akkor ássunk mi is mélyebbre. Maga a Four&Sons 2011-ben indult, és tavaly adott ki először nyomtatott "változatot", mely a hírlapoktól örökölte szerkezetét. A projektet eredetileg ketten vitték, a Studio Matador grafikusa, illetve a formatervező Christina Teresinski, aki jelenleg egy luxus kutyamárkánál dolgozik.

Roca idén egy új társsal szerkesztette meg az újságot, Samantha Guirre volt segítségére, aki maga is grafikus. A páros dolgát jócskán megnehezítette, hogy eltérő időzónában élnek, Roca Melbourne-ből dolgozott, míg Guirre Brooklynból.

Mégsem ez volt a legproblémásabb feladat, hiszen ahhoz, hogy valami igazán szépet, igényeset és változatosat hozhassanak létre, fel kellett keresniük annyi grafikust, festőt, fotóművészt és írót, ahányat csak tudtak.

"Ez egy mókás téma, de nagyon kellett ügyelnünk rá, hogy a dolog ne forduljon át valami kutyás-klisé sorozatba. Amire viszont nemet mondtunk, az a kutyák bohócként való bemutatása, illetve a nem megfelelő bánásmód megjelenítése az állatokkal szemben. Nagyon fontos volt a számunkra, hogy amit csinálunk, kulturálisan releváns legyen és azokat is lekösse, akik nem feltétlenül definiálnák magukat kutyás embereknek" - fűzte még hozzá Roca.

Az ezentúl évente kétszer megjelenő albumban olyan művészek alkotásai szerepelnek, mint a híres amerikai fotós, Elliott Erwitt, Sophie Gamand, aki megnyerte a Sony fényképész díját vagy Martin Usborne, aki korábbi kutyás képeivel szintén komoly díjakat nyert.

A 144 oldalas műben szerepel egy rövid bemutatószöveg az alkotókról és kutyáikról, tartalmaz esszéket és interjúkat, kutyabarát helyek leírását és más érdekességeket.

Képgaléria:

Kutyaharapást szőrivel!Láttál már koalát szelfizni?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat