Légdeszka? Mi folyik itt?

Tony Hawk és Christopher Lloyd azzal etetik a világot, hogy megalkották a Vissza a jövőbe légdeszkáját. De mi is történik valójában?

Röviden összefoglalva: fogalmunk sincs, de a Funny or Die biztosan benne van a buliban.

Tegnap jelent meg egy online reklámkampány első videója, amiben a Vissza a jövőbe Brown dokiját alakító Christopher Lloyd és Tony Hawk sztárgördeszkás bemutatják a filmben szereplő légdeszka gyártásra kész verzióját. Elég profi az egész, hírességek repkednek gond nélkül a deszkával. A gyártó egy bizonyos rejtélyes HUVr Corp.

Persze 2014-ben gyakorlatilag senki nem hisz el semmit, amit egy videóban lát. A reklámban látható repkedős jeleneteket pedig egy gimnazistákból álló csapat is el tudná készíteni pár hónapos kemény munkával. És ezen fenn se akadna senki, mert hamis videókkal remekül lehet valamit reklámozni. De mégis mi a fenét reklámoz ez? Főleg, hogy az első kételyekre ezzel a videóval válaszoltak, amiben a deszka valódiságát bizonygatják, nem túl meggyőző módon. Ráadásul idén decemberre már a boltok polcaira ígérik...

A trükköket részletesen leleplezni próbáló videók és képek nem is okoznak meglepetést, hiszen a hamisítást tényként kezelhetjük. De a videó szereplőinek utánanézve érdekesebb dolgokra bukkanhatunk. Az MIT-s tudóst például egy Nelson Cheng nevű színész alakítja, aki a Princeton-on hallgatott közgazdaságtant a mágnesesség tanulmányozása helyett. Ráadásul korábban már dolgozott a Funny or Die nevű komikus videókat gyártó csapattal, akik még ezer szálon kötődnek a projekthez a Mashable szerint.

Mindenesetre minket kezd baromira érdekelni, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat