Légitársaság szuperhősökkel

Mindenkinek megvan a maga kedvenc reklámja. A kedveltségi mutatók egyes felmérések szerint, főként az FMCG, szépségipar és a sportszergyártó cégek esetében ugranak az egekbe. A gyógyszer és az építőipar még tűntet a kreatív reklámok ellen. Egy-egy reklám repülőgéphez hasonlóan elzúg felettünk, felfigyelünk rá, de amint elhalkult az általa keltett visszhang, abban a pillanatban el is felejtjük. Apropó, repülőgép!

Emlékszik bárki egy igazán megnyerő és ötletes légi közlekedést serkenteni kívánó reklámra? Hosszas agytorna után egy kacagtató 'talán' eszünkbe juthat. A Turkish Airlines ízléses és igényes látványvilágú kisfilmjeiről híres. Nemrég azonban egy mosolyfakasztó darabbal rukkolt elő a cég.

A hírességek bevonása egy-egy kampányba bár kissé már elcsépelt, de még mindig működik. Az emberek agyába belerögzült és kialakult márka image képtelen a hirtelen változásokra, azonban bárkit bele lehet nevelni egy a márkával járó, kötelezettségekkel teli életmódba. 

Ám, mi a helyzet a „hétköznapi”, a „kis” emberekkel? Azokkal, akik nem csillogásra és hírnévre vágynak, hanem megfelelő minőségű és elfogadható szolgáltatást várnak a pénzükért. A Virgin Atlantic, ezúttal egy teljesen új oldalról közelíti meg a tökéletes kiszolgálásról alkotott képet. 

Amíg a késés nélküli utazás, a kényelmes ülés és a megfelelő étel/ital felszolgálás miatt aggódunk útjaink során, gyakran elfelejtjük, hogy a szolgáltatást biztosító személyzeten valójában mennyi minden múlik. Az ő életüket és kivételes képességeiket reflektorfénybe állítva csalogatja a repülni vágyókat a cég.

Jelenleg ezt a majd fél éves reklámot karolták fel az emberek, ezerszám osztják meg a különféle közösségi oldalakon, s dícsérik az ötletes megvalósítást. Megszokhattuk már, hogy a reklámok a születésük után gyámoltalanok. A fogyasztók döntik el, hogy milyen sorsot szánnak neki. Bármit megtehetnek vele, felkarolhatják, mémesíthetik, isteníthetik vagy ki is cikizhetik, legrosszabb esetben visszájára is fordíthatják. Szerencsére ebben az esetben a pozitív oldalra billent a mérleg, kár lett volna érte.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat