Legyél te is a kirakatban!

Instagram-kampány az Arena Plazától.

A sikeres közösségi kommunikációhoz már nem elég a Facebook-jelenlét. Tudja ezt az Aréna Plaza csapata is, akik ezúttal egy új platformon, az egyre népszerűbb Instagramon indítottak offline és social media elemeket egyaránt ötvöző izgalmas kampányt. A bevásárlóközpont nyár óta van jelen a legújabb közösségi hálón, az októberben zajló ArenaPlazaKirakat kampány legfontosabb célja ezért a közösségépítés és követők aktivizálása volt.

Annak érdekében, hogy az Instagram adta lehetőségeket minél többen megismerjék, az ArenaPlazaKirakat alapja a bevásárlóközpontban kiállított jól fotózható, látványos kirakat-installáció volt. A színes térben a látogatók szabadon pózolhattak vagy akár be- és átrendezhették a tárgyakat kedvük szerint. Az akcióhoz számos üzlet (pl.: a Bata, a Camaieu, a Dockyard, a Home&Cook, a Wrangler Lee, a Magenta, a Media Markt, az Otherside, a Pimkie, a Promod, a Salamander, a Stile Interio és a Vagabond is) csatlakozott különböző, kirakatban elhelyezett tárgyakkal, illetve a kapcsolódó nyereményjátékban való felajánlásokkal.

A kirakatot sokan fotózták szívesen akár magában, akár háttérként, és osztották meg a közösségi felületeken: a kampány 4 napja alatt összesen több mint 100 kép érkezett az Instagramra. Az akció sikerét mutatja a követők számának ugrásszerű növekedése is: több mint 800 követője lett az Arena Plaza profiljának, ezzel a hazai brand Instagram profilok élvonalába került. Az Arena Plaza kreatív ügynöksége, a Mindea által lebonyolított kampány során nemcsak a követők létszáma nőtt, de a rajongók aktívabbakká is váltak, hiszen az vehetett részt a nyereményjátékban, aki feltöltötte a saját Instagram profiljára a kirakatról készült fotót.

Az élményből nem maradtak ki azok a vásárlók sem, akiknek nincs Instagram profiljuk. Minden alkalmi kirakatrendezőt lencsevégre kapott a fotós a helyszínen, ők a kinyomtatott képet kapták meg emlékbe. Természetesen Instagram fotószabvány formájában, 1:1 formátumban, Instagram filterekkel ellátva. A kampány során 500 nyomtatott fotó készült. A komplex közösségi kommunikációnak az Instagram mellett a Facebook, a Foursquare, a Google Plus és a Twitter is részét képezte.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat