Lehet valami egyszerre szexista és feminista?

Avagy ilyen egy indiai mobilszolgáltató mindenkihez szóló reklámja. Nincs olyan célcsoport, kit ne tudnának lefedni!

Egy indiai mobilszolgáltató cég reklámján csámcsog az internet. Az Airtel videójában az látható, amint a női főnök meetinget tart hímnemű alkalmazottjával. A hölgy erélyesen ráparancsol az úrra, hogy még aznap fejezzen be valamit, akármennyi időbe is telik. A férfi kissé kiakad, ezért a nő igyekszik megnyugtatni, de azt nem mondhatja, hogy akkor ne csinálja meg.

A munkaidő lejártával a főnökasszony haza indul, de előtte még benéz beosztottjához, aki előtt még mindig rengeteg munka áll. A nő hazamegy és vacsorát főz. Mielőtt tovább olvasnál, nézd meg a videót!

A videó:

Bizony, a főnöknő és a beosztott házasok. Mégsem ez az, ami sokkolta az internet népét. A reklámfilmet megtekintők, így jómagam sem tudtam eldönteni, hogy ez a videó haladó vagy maradi üzenetet hordoz.

Egyfelől, a haladó szellem jegyében, főnökként ábrázol egy nőt, amely arra tanítja India társadalmát, hogy bizony ez is teljesen normális lehet. Másfelől viszont azt is ábrázolja, hogy a munkahelyén erős, vezető pozícióban dolgozó nő otthonában nem más, mint egy férjét késő éjjel, meleg vacsorával hazaváró elesett és magányos asszony.

A netezők egy nagy része már állást foglalt valamely oldalon, íme néhány példa erre:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat