Letartóztatták a HTC vezető dizájnereit!

Szombat délelőtt letartóztatták Tajpejben a HTC vezető dizájnereit. Azzal vádolják őket, hogy vállalati titkokat szivárogtattak ki. 

Augusztus 31-én, délelőtt, Tajpejben tartóztatták le a HTC néhány vezető dizájnerét. Azzal vádolják őket, hogy üzleti tikokat loptak és szivárogtattak ki harmadik félnek. A botrány épp azelőtt robbant ki, hogy a dizájnerek, a HTC-ből kilépve új céget alapítottak volna. (Az új vállalat is mobil design-nal foglalkozna, Kínában és Tajvanon működne.) A hírek szerint öt embert hallgattak ki, köztük a HTC termékdizájn alelnökét, Thomas Chien-t, a kutatás-fejlesztési igazgató, Wu Chien Hung-ot, és a design csapat senior manager-ét, Justin Huang-ot. Thomas Chien-t és Wu Chien Hung-ot őrizetbe vették, a többiek óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottak irodáit a nyomozás részeként szintén vizsgálják.

A jelentések szerint maga a HTC elnöke, Cher Wang asszony tett panaszt a Tajvani Nyomozó Irodánál. A Nyomozó Iroda munkatársai azóta kiderítették, hogy Chien és Wu azt tervezték, új design vállalatot alapítanak, mellyel a kínai piacot célozták volna, és amely már be is lett jelentve Xiaoyu néven a hatóságokhoz. Az is napvilágot látott, hogy pénteken a féléves bónuszaikat követelték, melyet megkapva azonnal lemondtak volna.  

A HTC számára az a legrosszabb az egészben, hogy Chien fájlokat töltött le titokban a Sense 6.0 felhasználó felületéről, melyeket e-mail-ben másokkal is megosztott. A fent megnevezettekből álló triót azzal is vádolják, hogy úgy állították be a HTC One Mobile design-t, mintha azt külső cég készítette volna, holott a munkát házon belül végezték. Ennek ellenére kiszámláztak a külső cégnek 334 ezer dollárt, amit aztán elosztottak egymás között.

A HTC közleménye az esettel kapcsolatban:

"A vállalat arra számít, hogy az alkalmazottak betartják és gyakorolják az etika és tisztesség legmagasabb szintjeit. Megvédeni a vállalat anyagi- és szellemi tulajdonait, a magánéletet és ügyelni a biztonságra minden alkalmazott együttes felelőssége. A vállalat nem bocsát meg semmilyen kihágást ezekkel kapcsolatban. Mivel az ügyben még tart a nyomozás, tartózkodunk a további kijelentésektől."

A HTC mostanában egyre többször hallat magáról, legutóbb a Robert Downey Jr.-ral kötött szerződésük miatt szerepeltek a címlapokon. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat