London = márka

Egy örök város, egy európai központ, ahol mindig van élet és  turisták tömkelege kívánja felderíteni az összes zugát. Nem véletlen, hogy a helyi kereskedők bedobnak mindent, csakhogy portékáikat rásózzák a népre, bár egy ideje nem is kell annyira megerőltetniük magukat. London már egy márka, gyakorlatilag bármi eladható vele.

És a bármi alatt tényleg a határtalan elme tárgyiasult formái értendőek. Minden sarkon megtalálhatóak az " I love London" feliratú pólók, bögrék és egyéb csecsebecsék. Attól, hogy ezt a mondatot rányomják egy közönséges tárgyra, egyből extra cool lesz, és mindenki akar magának legalább egyet. Persze ez nem egyedi a világon, hiszen bármelyik fővárosban is járjunk, mindenütt találkozhatunk hasonlóval, de kijelenthető, hogy New Yorkon kívül Nagy Brittania fővárosa az, amely igazán mesterfokon űzi ezt a tevékenységet.

Nem is beszélve arról, hogy lényegében az összes nevezetes építményük fellelhető szerte a városban miniatürizált formákban, így nem meglepő, hogy sok külföldinek himbálózik kicsinyített Big Ben a kulcstartóján. Továbbá itt említhető meg az a jó néhány szimbólum, amely egyértelműen Angliával, azon belül pedig a fővárossal párosítható, gondolunk itt például a jól ismert piros telefonfülkére és buszra.

 

A kapósfeliratok mellett a Union Jack a másik legnépszerűbb jelkép. Olyan a zászló, mint egy hírhedt logó, amely láttán beindul az emberben a vásárlási kedv.

 

Az egyszer biztos, ha valaki megfordul a városban, kizárt, hogy a számos lehetőség közül nem hozzon haza egy parányi Londont magával.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat