Ma minden olyan narancssárga

Egy rövid kis elmélkedés arról, miért választják szinte már kötelező jelleggel ezt a színt az online kereskedő-, aukciós- és hirdetőoldalak. Az összeesküvés elméleteket pedig mindenki szereti. 

Egy korábbi cikkünk készítése közben, amikor a megújuló Vateráról adtunk hírt, figyeltünk fel arra a jelenségre, melyet ma már nemes egyszerűséggel csak 'narancsmániaként' emlegetünk. Azt egyelőre sajnos nem tudjuk, hogy a megrendelők vagy a (kreatív) végrehajtó személyzet szenved-e a kórban, de egy biztos, e betegség egyre nagyobb méreteket ölt. A Jófogás-, az Apród- és az új Vatera logó is full narancssárga. Ezt többnyire a fehér egészíti ki, meg néhány kék Magyarország térkép. A Jófogást látszólag semmilyen szál nem köti a másik kettőhöz. Az Apródon azonban az olvasható, hogy a Vatera a partnerük. A barátok pedig szeretnek összeöltözni. Hogy lássuk, igazunk van-e, a többi partner oldalára is klikkeltünk. Már éppen elfelejtettük volna a Grando-t és Kurzorkezet, de most újra találkoztunk. És hello narancssárga. Itt is. Az Árukereső, mely szintén az Apród üzleti partnere, ugyancsak narancssárga, viszont nem túl menő. Mondhatni wordartos.

A jelenséget tehát sikerült bemutatni, ám az okokat még keresnünk kell. Talán valami olyasmiről lehet szó, mint az újságok esetében a Huffington Post végeláthatatlan majmolása. Csak azt nem tudjuk, ki a példakép. Bár, ha jobban belegondolunk a kormánypárt színe is narancssárga. Talán ez a siker színe? Nahát, és itt azt írják, tényleg az. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat