Mágikus mellek és tweetelő melltartók – Avagy a mellrák prevenciós best of

Mitch Buchannon életmentő munkássága simán eltörpül néhány kreatívabb felvilágosító kampány mellett.  Miután két nagyszerű prevenciós videót is köszönthettünk a héten, összeállítottunk nektek egy ünnepi csokrot kedvenc társadalmi célú hirdetéseinkből. Hogy tartsuk az ötös listát ezúttal a mellrák prevenciós kampányok best of válogatását állítottük össze. Az ötödiktől dobpergés és a Baywatch főcímdalának aláfestésében ajánljuk az első helyezettig való eljutást.

5. Cancer Sutra

A The Bull-White House reklámügynökség "Cancer Sutra" kampánya friss és ropogós, csak azért nem jutott előrébb a listán, mert gyanúsan egy korábbi ötlet újrakiadása, még ha annak szép is. John Solimine az elkövető, aki tervezett egy halom színes posztert melyeken párokat láthatunk a nyugalom megzavarására alkalmas pozitúrákban. A képek útmutatóul kívánnak szolgálni arra, hogyan vizsgálhatod ki partneredet örömszerzés közben, preventív jelleggel, a korai stádiumú daganatok 4 típusának (mell, bőr, here, prosztata) felismerésének céljából.

4. Mamasutra

Listánk előző helyezettje vélhetően merített a mexikói RMX Radio Station 2014-es Mamasutra kampányból, mely több mint 2 millió emberhez jutott el 3 hét alatt. A koncepció hasonló, mint a Cancer Sutra esetében, habár jóval bájosabb és humorosabb oldalról fogták meg a témát, hangsúlyozva, hogy bármilyen együtt töltött tevékenység alkalmas lehet rögtönzött mellvizsgálatra – nem csupán az intim együttlétek. Abszolút kedvencünk például a pókember pozitúra.

3. Tweetelő melltartó

A tweetelő melltartó minden kikapcsoláskor emlékezteti viselőjét a rendszeres önvizsgálat szükségességére. Az ötlet az OgilvyOne Athens-től származik, a tweetek pedig a Nestlé Fitness oldalára irányították a felhasználókat, akik ott azonnal hasznos tippeket kaptak a vizsgálat lefolytatásához. A kampány részeként Maria Bakodimou görög színésznő és milf 2 hétig hordta a beszédes melltartót, tudatva a világgal minden egyes alkalmat, mikor a melltartók lekerültek.

2. Életmentő álpornó

Miután több ízben bebizonyosodott, hogy a mellrák prevenciós vizsgálatai kevés sikerrel szólítják meg a potenciális áldozatot, a kampányok elkezdték megcélozni a veszélyeztetettek párját. Ennek egyik legkreatívabb megvalósulási formálja volt a Pornhub oldalára nemrégiben feltöltött fake pornó. A munkát az Alcázar Gynecology Institute megrendelésére készítette a DDB és férfiaknak mutatja be kedvesük kivizsgálásának trükkjeit. Mindezt persze olyan kezdő képsorokkal, mely alapján a legtöbb gyakorlott pornófogyasztó kényelmesen hátradőlve készül fel a „Latin mellek - érintsd meg szeretteid című” mindennapi soft vágykeltőre.  A kampányt arra az egyszerű statisztikára építették, miszerint a férfiak 94.73 százaléka néz online pornót, így a megfelelő oldalra feltöltött társadalmi célú hirdetés jó eséllyel számos fogyasztóhoz eljut.

1. Magic boobs

Okos, szép és engedi, hogy játssz a mellével. Hát persze hogy az első a listánkon! A lengyel Change kommunikációs csapatának Magic Boobs elnevezésű interaktív kampányában egy modell mellével játszhattak a wp.pl oldalára tévedők. A kihívó nő melle az egér mozgatására ringott, miközben a program ravaszul megtanította a célszemélyeket az egészségügyi szűrővizsgálat elvégzésére. A program 175 000 férfit tanított meg egy hét alatt arra, hogyan tapogassák kedvesüket preventív jelleggel. Szomorú hír, hogy a kampányhoz készült játék már nem elérhető.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat