Magyar designer a legjobb húszban!

Az Electrolux Design Lab versenyének középdöntőjébe jutott Csernátony Fanni, a SeaBreeze légtisztító rendszer megálmodója. 

A 2013-as Electrolux Design Lab versenyének fődíjáért nagy örömünkre egy magyar lány is harcba szállt és a legjobb ötven után, a legjobb húszba is bekerült. A verseny fődíja 5000 euró, valamint egy hat hónapig tartó fizetett állás egy nemzetközi Electrolux dizájn centerben. (A második, harmadik és a közönségdíjas is pénznyereményben részesül.)

Csernátony Fanni egy tengervízzel működő légtisztító rendszert tervezett, mely a tengerpartéhoz hasonló klímát teremt otthonunkban. A sós levegő köztudottan jó hatással van az emberi szervezetre, a könnyed szellő pedig segít ellazulni. A készülék, amellett, hogy párologtat, páramentesít is, így ügyelve a levegő megfelelő páratartalmára. A párologtató üvegében tengervíz található, melynek fölösleges molekuláiból a páramentesítő estére ivóvizet készít. A beépített LED világítás a lakás díszévé teheti. E szerkentyű neve SeaBreeze.

Az Electrolux Design Lab 2013-as versenyének brief-je az urbanizációra épült. Vagyis arra, hogyan teremthetünk élhetőbb körülményeket magunk körül ebben a zsúfoltságban. Három területen belül lehetett terméket tervezni: közösségi főzés (Hogyan vehet rá a dizájn az egészségesebb étkezésre?), természetes levegő (Milyen dizájnmegoldások léteznek az otthon levegőjének tisztítására?), és a könnyű takarítás (Milyen dizájner holmi segíthet egyszerre többféle felület gyors megtisztításában?).

A legjobb húsz terv közül hat a közösségi főzés témájával foglalkozik, kilenc a levegő javításával, öt a könnyű takarítással. Látszik, hogy a Csernátony Fanni által is választott téma volt a legnépszerűbb a szavazók között, így joggal remélhetjük, hogy idén magyar győztest avatnak. Hajrá Fanni! Hajrá SeaBreeze!

a képek forrása: electrolux.com

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat