Magyar dizájnereket is megihletett a 100 éves kontúrpalack

Állólámpa és interaktív csillár is szerepel az alkotások közt.

Előző cikkünk a 100 éves kontúrpalackról

Idén 100 éves a Coca-Cola híres kontúrpalackja, amit nagyszabású eseménysorozattal ünnepel az ország. Most hazai dizájnerek gondolták és alkották újra a palackot, teljesen más funkcióban.

Salvador Dali. Andy Warhol. Ray Charles. Marc Jacobs után, most Baróthy Anna és Tóth Bálint (Szövetség’39), Pataki Dávid (PDSIGN), Antal Balázs (Baantal Design), Veszprémi Gabriella és Lévai Zsófia (KOMOD) és Toronyi Péter (Papr!kum) készítettek egyedülálló alkotásokat a kólás üvegből.

Született interaktív csillár(Szövetség’39), állólámpa (Pdsign), sakkfigurák (Baantal Design), neon üzenőfal-madzaglámpa (KOMOD) és üzenőpalack (Papr!kum) is a Design Terminal közreműködésével létrejött projekt során.

A KOMOD „Light Message” elnevezésű, nappal üzenőfalként, sötétben pedig fluoreszkáló lámpaként funkcionáló tárgyat tervezett. „Célunk egy olyan tárgy elkészítése volt, ami 2015 tavasz-nyári kollekciónk koncepciójába is illik. Nappal egy játékos színekben és variálható formával, saját egyéniségünkre alakítható díszítő eleme a lakásnak. Azonban ahogy a fényviszonyok változnak és besötétedik, a speciális festékkel bevont kötél elkezd világítani és megnyugtató fényével egy biztos pontot jelent a sötétben is”- mondták a KOMOD-os lányok a sajtórendezvényen.

Az elmúlt hetekben egyébként bárki nevezhetett a saját Coca-Cola kontúrpalack-alkotásával a Coca-Cola kontúrpalack utóélete elnevezésű játékon, ezekből egy folyékonyszappan-adaglót, egy homokórát és egy kisállat-itatót tartott a zsűri a legjobbnak.

Az alkotásokról további képek itt találhatóak.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat