Magyar Movember - bajuszharcosok

Idén ötödik alkalommal csatlakozhatnak magyar férfiak is a jótékonysági bajusznövesztő mozgalomhoz, melynek célja a figyelem felhívása a prosztatarákra. 

Míg októberben a mellrák elleni küzdelem és ezzel a nők voltak a figyelem középpontjában, addig novemberben a férfiak kapják meg a szükséges törődést. A bajszos november a prosztatarák elleni küzdelem hónapja, melynek nemzetközi neve „Movember”. A héten már írtunk róla, hogy a világ nyugati felén milyen márkák csatlakoztak ehhez a nemzetközi megmozduláshoz, most a magyar vonatkozásokról lesz szó.

A magyar férfiak és az őket támogató nők idén ötödik alkalommal csatlakoztak a „Movemberhez”, ennek keretében hétfőn délután simára borotválták az arcukat. Ezzel elindult a bajusznövesztés. A kampányhoz olyan magyar hírességek csatlakoztak, mint Harsányi Levente vagy Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, de olimpiai bajnok kajakozóink, Kammerer Zoltán és Storcz Botond is szőrt növesztenek a prosztatarák ellen. Lesznek éttermek, szórakozóhelyek, szervezetek, akik szintén részt vesznek az adománygyűjtő akciók és promóciók szervezésében, sőt egy médiatámogató is az esemény mellé állt. A hétfői sajtótájékoztatónak is helyt adó Atelier-ben pedig egész hónapban kapható lesz a Movember-koktél, melynek darabja után 390 forinttal támogathatjuk a mozgalmat.

Az adománygyűjtés ideje alatt befolyt összeget idén a Magyar Onkológiai Intézet kapja, hogy a kórház olyan új orvosi műszerhez jusson, mellyel a prosztataműtét után lábadozókat felügyelhetik. Az első évben a magyar „Movember” a Mentsük meg a férfiakat! mozgalmat támogatta 115 345 forinttal, 2010-ben és 2011-ben a Magyar Rákellenes Liga kapott 208 870 és 85 000 forintot, tavaly pedig egy PSA mérőműszert (ezt nevezik „prosztata gyorstesztelőnek”) vásároltak, amely 160 férfin segíthetett.

A prosztatarák a magyar férfiaknál előforduló második leggyakoribb betegség, ezért is fontos, hogy egy bizonyos kor után mindannyian rendszeresen járjanak szűrésekre. A „Movember” magyar Facebook oldalán urológus és dietetikus szakemberek válaszolnak az érdeklődők minden kérdésére. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat