MagyarBrands – díj a hazai legjobbaknak

Idén negyedik alkalommal osztották ki a MagyarBrands – díjakat, 50 fogyasztói márka és 25 üzleti márka osztozott a kitüntetésen. Az első a toplistákon a Pick és a Rába.

Ebben az évben már negyedik alkalommal osztották ki a MagyarBrands – díjakat, mely elismerést csak olyan hazai márkáknak ítélnek oda, akik büszkén képviselhetik a magyar vállalkozásokat itthon és szerte a világban. Azt, hogy mennyire méltó egy adott márka erre a címre, több nézőpontból is megvizsgálják. Fontos, hogy milyen hagyományokkal, tulajdonossal, menedzsmenttel rendelkezik, illetve, hogy hány embert foglalkoztatnak. A szakmai elbírálást a GfK Piackutató Intézet fogyasztói kutatása egészíti ki, így áll össze az a pontszám, amely később a toplistán megjelenik. „A díjazott márkákhoz kapcsolt értékek olyan kézzel fogható előnyt jelentenek, amely révén növelhető a termékek megbízhatósága, elismertsége”- olvasható a magyarbrands.hu oldalon.

A fogyasztói márkák ötvenes toplistáját a Pick vezeti, őt az első ötben a Herend, a Gyulai, a Herz, és az MR1 – Kossuth Rádió követi. (Tavaly még a Herend vezetett a Pick előtt.) Az üzleti márkák mindössze 25 tagot számláló listáján az első öt helyet a Rába, a Videoton, a Richter, az MTI és a Főgáz foglalja el. Meglepő vagy sem, az üzleti listára felkerült a legtöbb olyan vállalat is, akiknek a rezsit fizetjük. A Főgáz, Főtáv, a Díjbeszedő és az Elmű is szerepel a listán. Az első tízbe a közmédia több intézménye is bekerült. (MTV és MR1-Kossuth Rádió) A fogyasztói listán egyébként a népszerű magyar lapok is nagyon jó eredményeket értek el. Itt a Magyar Nemzet, az Élet és Irodalom, a Nők Lapja, valamint a Figyelő neve is olvasható.

„A Kaposvári Egyetem felmérése szerint a hazai fogyasztók 25 százaléka erősen márkatudatos, és vonzódik a magyar márkákhoz, a csoport számára a termék hazai származása, a minőség, a környezettudatos, etikus magatartás és a felelősségtudat összekapcsolódik. Ezek a fogyasztók komoly vásárlóerőt képviselnek, évi mintegy 300 milliárd forintot költenek csak élelmiszerre.” – írja az MTI. A magyarok tehát szeretik a hazait, nem véletlen hát, hogy egy korábbi piackutatás eredménye szerint a Pöttyös a kedvenc márkánk. Ezért meg is jutalmazták a vásárlókat, most 20%-kal nagyobb a túró rudi.

A MagyarBrands program 2010-ben indult azzal a céllal, hogy nagyobb figyelmet adjanak a hazai márkáknak.

A két toplistát erre a linkre kattintva nézheted meg!

MAGYARBRANDS KATEGÓRIA GYŐZTESEK

Az év fogyasztói márkája: Pick
Az év legelismertebb fogyasztói márkája: Ilcsi
Az év legdinamikusabb fogyasztói márkája: Szentkirályi
Az év legsikeresebb új fogyasztói márkája: Mindig TV

Az év üzleti márkája: Rába
Az év legelismertebb üzleti márkája: KÜRT
Az év legdinamikusabb üzleti márkája: Nádudvari
Az év legsikeresebb új üzleti márkája: Mirelite Mirsa

MAGYARBRANDS KÜLÖNDÍJAK

MagyarBrands Kultúráét Különdíj: Budapest Music Center
MagyarBrands Gyermekekért Különdíj: Szemem Fénye Alapítvány
MagyarBrands Innovációs Küldöndíj: NNG

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat