Már készült olyan film, amit minden bizonnyal sosem fogsz látni

John Malkovich, Robert Rodriguez és a Louis XIII konyak filmjét 2115-ben lehet majd először látni.

Tény: a teaserek a felhype-olás elengedhetetlen és leghatásosabb kellékei. Az, hogy eléd dobnak néhány képkockát felrobbanó TIE Fighterekről, egy repülő Vasemberről, vagy akármilyen tartalomnélküli látványelemről, elég ahhoz, hogy hónapokkal egy film megjelenése előtt eldobd az agyad, és gyermeki örömmel húzogasd a naptárban a hátralévő napokat. És már mindenhez készül teaser: albumokhoz, játékokhoz, de még reklámokhoz, teaserekhez, sőt lassan már teaserek teasereihez is. A percepció hagyományát tekintve ezek mind egy bizonyos, felfokozott előfeltevést keltenek bennünk, amit a fő produktum vagy bevált, vagy nem. De addig is kiválóan fenn tudják tartani az izgalmakat.

Viszont mi van akkor, ha sosem éled meg azt, hogy kijöjjön a felhype-olt film? Mert mondjuk csak 100 év múlva fogják levetíteni.

John Malkovich és Robert Rodriguez elkészített egy filmet a 100 éves Louis XIII konyakmárkának, amit kvázi be is tettek egy időkapszulába, aminek a tartalma csak 2115. november 18-án válik nyilvánossá. Komolyan 100 év! Az hagyján, hogy se John Malkovich, de lehet még konyak sem lesz addigra – hát még film!

A 100 Years névre hallgató film egyrészt azt hivatott érzékeltetni, hogy a Louis XIII konyakot 100 éven keresztül tartják dugó alatt, míg felbontják, másrészt pedig azt, hogy 100 év baromi sok idő, pedig erre nem is nagyon gondolunk, mikor mondjuk múltszázadbeli konyakokat szürcsölgetünk.

Sajnos a film tartalma teljesen ismeretlen, hétpecsétes titok, azért kiadtak hozzá három, alternatív jövőképet vizionáló teasert. Az egyik majdnem kétperces videó abban a jövőben játszódik, amit már visszavett a természet, a másik egy kicsit sötétebb és veszélyesebb, a harmadik pedig egy extravagáns, nyújtott dizájnú, fényes 2115-ben.

A jövőbeli közönséget úgy próbálták biztosítani a filmhez, hogy 1000 befolyásos embernek átadtak egy-egy fémjegyet, amit ők majd nyugodtan továbbadhatnak családtagjaiknak, meg aztán ők is, egészen 2115. november 18-ig. Ez szerintem iszonyat menő. Még akkor is, ha lehet, hogy teljesen béna lesz a film. Ki tudja, én biztos nem fogom. Az is lehet, hogy csak egy óriási Rick Roll az egész.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat