Marilyn Monroe egyszerre két parfümöt reklámoz

Vajon a még ma is nagy számban előforduló Monroe rajongók a Chanel No. 5-ot vagy a Dior J’adore nevű illatát választják idén karácsonykor?

Marilyn Monroe, a világ mai napig legimádottabb szexszimbóluma halála után több, mint 50 évvel egyszerre két parfümöt népszerűsít. Egymástól látszólag teljesen függetlenül a Chanel és a Dior is olyan reklámot készített, amelyben feltűnik a legendás színésznő. Azt sajnos elég nehéz eldönteni, hogy kié volt előbb, mert bár a Dior illatának reklámja már 2013 májusában látható volt a kereskedelmi csatornák reklámblokkjai alatt, abban valójában csak a színésznő hasonmása szerepel. (Micsoda meglepetés!) Ezt természetesen egyáltalán nem lenne szükséges kiemelnünk, tekintve, hogy ha az igazi Monroe még élne és szerepelt volna a szpotban, egy 86 éves nénit kellett volna látnunk. A hasonmás megemlítése csak azért volt fontos, mert a Chanel reklámjában az eredeti Marilyn szerepel és ő is beszél a parfümről. Hogyan lehetséges ez?

Akik kevésbé ismerik Marilyn Monroe-t, nem tudhatnak róla, hogy létezik egy meglehetősen híres interjú, amelyben a színésznő arról beszél, hogy míg mások pizsamában alszanak, addig ő csak egy csepp Chanel No. 5-ot használ lefekvés előtt. A férfiak legnagyobb örömére ezzel bevallotta, hogy anyaszült meztelenül alszik. Nos, a Chanel ezt az interjúrészletet használta fel 1960-ból, mely alatt eredeti felvételek láthatók Monroe-ról.

Eredetisége és egyszerűsége miatt mi inkább a Chanel karácsonyi reklámjának adnánk meg az elsőbbséget. 

Dior J'adore

Chanel No. 5

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat