Márkák a szakállas november mellett

Ezek a márkák járnak jól, amikor beköszönt a bajszos/szakállas november, vagy angolul a „Movember”. 

Két évvel ezelőtt, novemberben figyelt fel a Just for Men kanadai férfi haj- és szakállfesték csapata a megnövekedett eladásokra. 2011 novemberében 30%-kal többet adtak el a termékekből, mint a megelőző hónapokban, sőt az USA-beli eladások is kiugróan magasak voltak. A vezetőség ezt nem tudta mire vélni, hiszen különösebben nagy kampányuk nem futott ebben az időben, de épp nem is nagyon hirdettek. Parancsba adták hát a marketinges kollégáknak, járjanak utána, mi történhetett. A válasz: szakállas november vagy angolul „Movember”. Ez az a hónap, amikor férfiak ezrei világszerte szőrtakarót növesztenek az arcukra azért, hogy felhívják az emberek figyelmét az erősebbik nemet érintő súlyos, ám megelőzhető betegségekre (prosztata- és hererák, mentális zavarok), illetve arra, hogy adományozzanak olyan szervezeteknek, akik ezekkel foglalkoznak. Szerencsére azonban nem divat az ápolatlan szakáll, így történhetett, hogy tömegesen ugrottak be a boltba egy kis szakállápolóért. A Just for Men azóta a „Movember” hivatalos támogatója. A legújabb reklámfilmjük is arról szól, milyen büszkék arra, hogy ezt az eseményt szponzorálhatják.

A Just for Men piackutatása szerint a 25 és 34 év közti kanadai férfiak 57%-ának vannak ősz szálak a szakállában, ami nekik rossz hír, de ragyogó hír a márkának. Manapság az ottani férfiak 60%-a visel állandó jelleggel szakállat, míg ez az arány 1993-ban csupán 43% volt. Meglepő tény egyébként, hogy szívesebben színezik a szakállukat, mint a hajukat, de azok, akik ezt festik, nagy valószínűséggel később a hajukat is fogják. Most novemberben a legkelendőbb árnyalat, vagyis a „medium brown” megvásárlásával jótékonysági szervezetet támogatnak a vevők.

Egy másik szponzor, a Made Man – a férfiak weboldala, két humoros videóval készült, melyekben a jellegzetes bajusszal rendelkező Nick Offerman (Családi üzelmek, Városfejlesztési osztály) szerepel. A két videó még csak egy hete nyilvános, de összesen már 2 millióan látták őket.

A buliból a Gillette sem maradhatott ki, ők print hirdetésekkel kampányolnak a „Movember” mellett. Erőteljesen reklámozzák az új hibrid terméküket (ProGlide Styler), amely képes borotválni és trimmelni is, így megkönnyítve a divatos szakáll megteremtését. Támogatják továbbá az N.F.L. három játékosát, Clay Matthews-t, Victor Cruz-t és Danny Amendola-t, akik szintén részt vesznek a „Movember” megmozdulásban. Legnagyobb meglepetésünkre a csöppet sem szakállas, ám gyönyörű Kate Upton is a kampány egyik arca. Április óta reklámozza a hibrid borotvát.

A „Movember” éppen idén 10 éve indult útjára Ausztráliából, Melbourne-ből. Egy baráti társaság négy tagja kezdte. A szakállnövesztő hónap tavaly 147 millió amerikai dollárt hozott világszerte a jótékonysági szervezetek konyhájára, ebből 21 milliót az USA lakói adományoztak. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat