Még egy felesleges kiegészítő a banner-gyűlölőknek

Ráadásul még fizetni is kell érte.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha a banner-reklámok helyén kis gombolyagokkal játszó cicakölykök lennének? Vagy esetleg a Horvátországban készült családi nyaralás fotói? Esetleg egy sima fehér lap?

Mert az Adieu nevű (értitek, ’ad’, ’adieu’, ’ágyő’) cég igen, és kitalálta, hogy mi lenne, ha a kiegészítőjük segítségével a saját képeiddel (vagy ha nincsenek saját képeid, ők szívesen adnak gallériát) tölthetnéd fel a bannerek helyét, sőt a targetált reklámok elől is elbújhatsz és még a böngésződ is gyorsabb lesz.

És ezért még fizetned sem kell! Ja, de mégis, 5 dollárt 500 blokkolásért, a próbaidő pedig 2 dollár.

Sokan a fejükhöz kapnak, hogy „Hahó, hát az Adblockert mindenki ingyen letöltheti”! Ugyan már, a készítők szerint ez sokkal etikusabb megoldás, mivel te itt a Jó Célt támogatod, a „Fair Internetet”, ami kizárólag csak a Jó Tartalmakban hisz. Egyébként ha ez nem volt elég, a tájékoztató videó képi világa, de még az aláfestő zene is olyan, mintha valami kliséparódia lenne a sokadig ilyen jellegű termékhez.

Viszont szerintem mindenki szívesebben süllyeszti még mélyebbre a zsebében a pénztárcáját, minthogy elkezdje a Jó Tartalmak célját szolgálni. 

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat