Meg lehet csinálni egy egész kortárs művészeti kiállítást 17 óra alatt?

A Toshiba új ultrabookjával, igen.

Matszujama Tomokazu (Matzu) nemzetközileg elismert, Amerikában élő japán művész. Színes képeiben érdekesen keveredik a hagyományos háború utáni kortárs művészet és a popkultúra extravaganciája. Elmondása szerint egy-egy alkotás elkészítése 2-3 hónapot is igénybe vehet, de előfordulhat, hogy egy egész évet.

A Toshiba és a Clemenger BBDO Sydney komoly kihívás elé állította az alkotót. A Portégé Z20t-hez készült kampányban Matzu azt a lehetetlennek tűnő feladatot kapta, hogy készítsen egy egész kiállításnyi anyagot úgy, hogy kizárólag a cég új ultrabookját használhatja, és mindössze annyi idő áll rendelkezésére a képek elkészítéséhez, amennyit az akkumulátor egy töltéssel kibír. Ez pontosan 17 óra. Közben pedig el kellett jutnia Tokióból Sydney-be, ahol a Kortárs Művészeti Múzeumban (MCA) már várták az elkészült műveket. 

A munkafolyamatot végig dokumentálták, a művész arcán néha feltűnő kétségbeesésből pedig arra következtethetünk, hogy tényleg tartották magukat kiszabott időkorláthoz. Az akció végül sikeresen zárult, a „Made in 17 Hours” című kiállítást június 24. és 25. között lehetett megnézni a Quayside Room-ban.

Elismerésre méltó teljesítmény, az aksi és művész részéről egyaránt.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat