Meg tudod fejteni ezt az emojikkal kódolt szöveget?

Ha igen, akkor gratulálunk, értesz a fiatalok nyelvén.

Segítség nélkül én sem tudtam volna, megfejteni de a fenti kép jelentése: „I want to fit in, but I don't want to smoke” (Be akarok illeszkedni, de nem akarok cigizni). De miért szól minden mostanában az emojiról?

Emoji = minden.

Emojival rendelhetsz pizzát, indíthatsz különféle társadalmi célú kampányt, megmentheted a veszélyeztetett fajokat, meg amúgy is, ha érted az emojit, értesz egy teljesen új nyelvet is, ami király.

Emoji = fiatalok.

Ezen nincs mit szépíteni, az emoji ugyanis a fiatal generációk sajátossága, sajátos nyelvjárása. Ha beszéled az emojit, beszéled az ő nyelvüket is.

Erre építette fel a Partnership of Drug-Free Kids és a Hill Holliday ügynökség legújabb, #WeGotYou nevű kampányát. Az ehhez kapcsolódó outdoor, print, mozi és mobil reklámhelyeket pro-bono alapon ajánlották fel a támogatók, köztük egy 8 millió dollár értékű plakáthelyet Times Square-en.

A fiataloknak szóló #WeGotYou-n belül egyébként nem csak a drogokról van szó: a témák közt szerepel a dohányzás, az alkohol, a testképpel kapcsolatos kérdések, a zaklatás és a szex is.

Mivel a kampány során szerették volna a prédikáló hozzáállást mellőzni, úgy döntöttek, hogy emojikkal fogják közölni az üzenetüket.

„Ez nem arról szól, hogy a drogok rosszak. Ez arról szól, hogy a drogok nem nekem valóak” mondta el a Partnership of Drug-Free Kids CMO-ja. „Ha megcsúsztál, nem baj. Holnap újra megpróbálod, támogatunk”.

Miért jó ez?

Egyrészt egy szintre tudnak kerülni a célközönséggel: a plakátok megértése nem probléma egy olyan fiatalnak, aki folyékonyan beszél emoji-ul. Ráadásul nem a sokadik „unalmas felnőttek által írt” unalmas pamfletet kell átolvasni.

Nem emoji-anyanyelvű beszélőknek: „It feels like everyone’s doing it” (Olyan, mintha mindenki csinálná).

Ráadásul mivel a kommunikáció nem szavakkal történik, eltávolítják maguktól annak minden hátrányát és visszatartó erejét. Ezt a metódust használta fel például az Abusive Emojis kampány is.

A kampány során egyébként a résztvevő fiatalok írhatnak saját emoji-szövegeket is, amiket megoszthatnak a wegotyou.life oldalon. „Azt szeretnénk, hogy a gyerekek menjenek fel az oldalakra, és lépjenek interakcióba a barátaikkal a kódok segítségével, de ezzel együtt elinduljanak egy olyan úton is, amin a szokásaik változásához vezet, és bele lkezdjenek egy olyan beszélgetésbe, amit amúgy nem szívesen tettek volna ezelőtt” mondta el Jeff Nowak, a Hill Holliday account directorja.   

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat