Megnyerni a karácsonyt

Összefoglaló jellegű munka, amelyben megtudhatunk mindent az unikornisokról, mellékesen egy reklámról is szó esik.

Szögezzük le az elején – egy unikornisnál kevés jobb dolog a világon. Meglehetősen szubjektív kerettörténetem azzal kezdődik, hogy két kedvenc állatom van, az unikornis és a színcápa. Megszállottan gyűjtöm a furcsa unikornisokról készült képeket és rajzokat, jelenleg ez a kedves állat a háttérképem az irodai monitoron. Ennek megfelelően az utóbbi időben komolyan megnövekedett az unikornisokról szóló mondatok száma a Kreatív Osztály (KO) köreiben. Hétfőn vérre menő vita folyt azzal kapcsolatban, hogy vajon az unikornisoknak van-e szárnyuk, és amennyiben nincs, miért nincs (hiszen szárnnyal minden menőbb), valamint hogy ha kereszteznénk a pegazust és az unikornist, akkor annak pegakornis avagy unizus lenne a neve (előbbi). A harc odáig fajult, hogy végül a következő gyűjtés született a világháló legmélyebb bugyrait segítségül hívva:

Az unikornis- Az Orchideaerdő közepén élt.
- Ókori eredetű hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti, valamint hatalmában áll szétválasztani a mérgezett vizet az ivóvíztől.
- Felcsatolható, láthatatlan szárnya van.
- Az állatot csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjába, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét.
- Amikor már érzi, hogy közeleg a halál, szarvát az égnek emeli, s megbocsát azoknak, akik szeretettel vagy ravaszsággal legyőzték.
- Néha az unikornis valójában egy tiszta lelkű ember, akit egyszarvúvá varázsoltak.

Tehát egy unikornisnál kevés jobb dolog van a világon, remélem, ezek után ezt mindenki könnyűszerrel belátja. Ja, az ígért reklámról annyit, hogy ugyanaz az adam&eveDDB készítette a Mulberrynek, akik tavaly a Harvey Nichols ellentmondásos megítélésű „Sorry I spent it on myself” karácsonyi kampányát készítették, és azt az üzenetet közvetíti, hogy egy Mulberry táskával meg lehet nyerni a karácsonyi ajándékversenyt. Még egy unikornissal szemben is. És bár ez egyáltalán nem igaz, de meg kell köszönnöm a készítőknek, hogy így legalább publikálhattam ismereteimet erről a csodás állatról.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat