Mennyire klassz már ez az új Twix reklám, nem?

És gondoltad volna, hogy 48 óra alatt született meg?

A BBDO fogta magát és tíz, a világ különböző pontján verbuválódott kreatív csapatát benevezte egy YouTube Create-a-thonra, azaz egy kötött idejű, kreatív reklámversenyre. A cél az volt, hogy a csapatok egy gyorsan, viszont remekül kivitelezett szpotot hozzanak létre a Twix Twix vs. Twix kampányához. A brazil, kolumbiai, francia, német, angol és amerikai csapatoknak 48 óra állt rendelkezésükre, amit a különböző YouTube Space létesítményekben töltöttek Londonban, Los Angelesben, New Yorkban és Sao Paulóban.

A felek elmondása szerint nagyon tanulságos volt a közös munka, egyrészt a gyorsasági tényező miatt, ami a döntéseikre is hatással volt, másrészt a kreatív együttműködés szempontjából is kedvező volt ez a módszer.

Az elkészült reklámok egyetlen napig futottak Angliában, az Egyesült Államokban és Hollandiában, ami alatt mérték a végignézési arányukat, és még egy TrueView kérdőívet is kitöltettek a nézőkkel a szpotok után. A videókra nagyjából 1 millió impression érkezett országokként.

A nyertes szpot végül a YouTube vs. YouTube lett az angliai csapattól:

Egyébként a YouTube 2013 óta támogatja a brandeket abban az elképzelésben, hogy ne csak a TV szpotjaikat adaptálják egy az egyben online felületekre, hanem hogy teremtsenek releváns, kontextuális és megkapó reklámokat. Az Unskippable Labs is egy ilyen irányú kísérleti program, amiből nagyon sok további tapasztalatot vonhatnak le a fejlődés érdekében.

Mondjuk kezdhetnék azzal, hogy nem maximum 360p-ben tesznek elérhetővé egy hivatalos csatornára feltöltött videót.

A másik 9 reklámot itt lehet megtekinteni.

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat