Messi a Galaxy 11 csapatkapitánya

Bolygónkat idegenek támadták meg, és ahhoz, hogy megmentsük, a világ legjobb futballistáit kell csatasorba állítani – legalábbis a Samsung szerint. 

A Samsung október 21-én indította globális marketingkampányát, melyet egyértelműen a fantasy filmek inspiráltak. Első lépésként a közösségi média platformjain misztikus, gabonakörökhöz hasonló, nonfiguratív körszerű motívumokat fedezhettek fel a világ ikonikus helyein a szemfüles internetezők, azaz a Sugarloaf hegyen Rio de Janeiroban, a New York-i Times Square hatalmas billboardján, és Londonban, a Hackney Marshes gyepén. A rejtélyt tovább fokozta, amikor ezek után a Chelsea, a Bayern München és a Juventus hazai meccsein 11 titokzatos, csuklyás ember bukkant fel, akik talárjukon a már ismert motívumot viselték. Ezt már Franz Beckenbauer (a „Császár”) sem hagyhatta szó nélkül, akitől megtudhattuk, hogy egy földönkívüli faj támadásáról van szó, aminek visszaszorítása érdekében össze kell állítania a Galaxy 11 nevű csapatot a világ legjobb focistáiból, hogy ők védjék meg a Földet a földönkívüliek uralmától.

A futball és a márka összekapcsolását Younhee Lee, a Samsung globális IT és Mobil divíziójának marketing vezetője így magyarázta: „A futball az egyik legnépszerűbb sport a világon, a Samsung pedig csodálja azt az erőt, amivel ez a sportág képes összehozni, és globális rajongó közösséggé kovácsolni az embereket.” Franz Beckenbauer pedig láthatóan örül, hogy ő lehet a Samsung világválogatottjának kapitánya: „Izgatott vagyok, hogy ezen az egyedülálló kampányon dolgozhatok és a Galaxy 11 csapat menedzsere lehetek. Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy a világ foci rajongói összegyűljenek és egy közös célt támogassanak. A Samsung kampánya egyedi módon hozza össze az emberek és szenvedélyeiket. Alig várom, hogy a szurkolók is csatlakozhassanak hozzánk, és ehhez a hihetetlen utazáshoz!”

A csapat többi tagjának kilétét még homály fedi, viszont az alábbi, november 11-én nyilvánosságra hozott videóból kiderül a kapitány személye. Dobpergés, izgalom, meglepetés, jaj, hát naná, hogy Messi, aki amellett, hogy már négyszer(!) tüntették ki a világ legjobb futballistájának járó Aranylabdával, már jó ideje a Samsung arca.

A Galaxy 11 történetét a rajongók is nyomon követhetik Samsung Galaxy okoskészülékeiken, az online platformokon és a közösségi média csatornákon is. Betekintést nyerhetnek a felkészülésbe, edzésekbe, és a végső megmérettetésbe, melyet a földönkívüliek ellen vívnak meg a focisták. A csapatnak természetesen a Samsung termékei (Samsung Note 3, Galaxy Gear, valamint Note 10.1) segítenek majd felkészülésben a mérkőzésre, ami eldönti bolygónk sorsát.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat