Meztelen brazilok a

Ezek a brazil fiatalok meztelenségükkel és feliratokkal igyekeznek leszámolni azzal az idióta hiedelemmel, hogy a nemi erőszakot megérdemli az a lány, aki túl kihívóan viselkedik.

Remélem, már itt az elején egyetérthetünk abban, hogy nincs olyan, hogy valaki megérdemelte, hogy megerőszakolják. Mégis sokan hangoztatják lelkesen egy-egy szexuálisan bántalmazott lányról (fiúról) szóló hír kapcsán, hogy "úgy kellett neki" vagy "minek öltözött úgy, akár egy utcalány". Ugye mindenkinek van ilyen ismerőse? (Sajnos.)

Az alábbi képeken látható brazil lányok és fiúk ez ellen az ostoba nézet ellen emelték fel hangjukat, helyesebben mondva dobták le ruháikat. A fotókat a fiatalok portugál nyelven azzal a hashtaggel látták el, hogy #nemérdemlemmeghogymegerőszakoljanak. A botrány azután robbant ki, hogy a helyi statisztikai hivatal legújabb felmérésében ijesztő eredményre jutott. A brazil lakosok 65,1%-a szerint egy nő ki tudja érdemelni, hogy nemi erőszakot kövessenek el rajta. Nem ez volt azonban az egyetlen sokkoló adat. Ugyanezeknek az embereknek az 58,5%-a úgy gondolja, hogyha egy nő tudná hogyan illik viselkednie, kevesebb lenne a nemi erőszak.

Most biztos sokan gondolják, hogy a férfiak válaszoltak így, de megdöbbentő tényként a hivatal azt is közzétette, hogy a megkérdezettek kétharmada nő volt...

KÉPGALÉRIA:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat