Mi kell a trendteremtő mobilkampányokhoz?

Erre kereste választ a Millward Brown és a Mobile Marketing Association.

A napokban megjelent elemzésben 2015 díjnyertes (MMA Smarties, Cannes Mobile Lions) mobilmarketing kampányai alapján azt vizsgálták, hogy mitől lesz egy kampány annyira izgalmas és innovatív, hogy trend születhessen belőle.

A vezető trendek között a kiterjesztett valóságok használata, a rövid videók hosszabb narratívában való elhelyezése és a social platformok interaktivitásának kihasználása végzett előkelő helyen.

Pontokba szedve, ezek a tényezők meghatározóak:

  • Kapcsolatépítés

Az elemzésből kiderül, hogy a 30 győztes és 17 döntős munka sikeresen mélyítette a kapcsolatot a márka és a fogyasztók között. Példának hozzák fel a Gatorade és a guatemalai iskolák együttműködését, amiben egy erre kifejlesztett applikációval változtatták meg a mozgáskorlátozott gyerek segítésének módját, vagy a Samsung Backup Memory app-ját, ami az Alzheimer-kórban szenvedőkön segít. Az alkalmazás érzékeli, ha családtag vagy barát érkezik és emlékeztető képeket és videókat vetít a betegnek, könnyebbé téve ezzel az emlékek felelevenítését.

  • Megosztások

A győztes kampányok a legtöbb esetben elérhetővé tették a megosztás lehetőségét. Ilyen volt az EA Sports gifkészítője (több mint 400 ezer megosztott giffel), vagy a Foot Locker kosárlabdás trükkökre kihegyezett kampánya. Az utóbbiban a legjobb feltöltött trükkvideókat, aztán híres NBA játékosok rekreálták, amivel 61 millió embert értek el sikeresen.

  • Multichannel támogatás

Egy másik komoly trend a sikeres mobilkampányok esetében, hogy nem korlátozzák magukat pusztán a mobilos platformra, hanem összekapcsolják egyéb csatornákkal is. Ide tartozik még a kiterjesztett és virtuális valóságok mozgósítása. Például, mikor a Volvo, Google Cradboard használatával lehetővé tette XC 90 „kipróbálását” hónapokkal a piacra kerülése előtt.

  • Internet of Things, mint marketingeszköz

Ez várhatóan a jövő év nagy slágere lesz. Olyan innovatív megoldásokra kell gondolni, mint az ausztráliai Optus okosbójája, ami jelez a partiőrségnek, ha cápákat észlel a közelben.

  • Rövid videók, egy nagyobb történet részeiként

Önmagáért beszél. Ezzel a megoldással éltek nagyobb ruházati márkák és áruházláncok (Gap, Lowe), főleg a termékbevezetési időszakban.

via Mobile Marketer

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat