Mi lesz az Elvarázsolt Kastéllyal?

Senki nem pályázott az augusztus 1-jei határidőig a Vidámpark játékaira. Mint tudható, a parkot ősszel bezárják, területét a Fővárosi Állat- és Növénykert veszi át.

A 175 éve működő Vidámpark idén szeptember 30-án zár be végleg, és csak három, műemlékvédelem alatt álló játék marad a helyén, az 1906-ban épült Körhinta, az 1912-ben épült Barlangvasút, és a Hullámvasút, amit 1922-ben avattak fel. 

A többi játékot eladásra kínálta a Budapest Vidám Park Zrt., ám a pályázat eredménytelen volt, ugyanis nem érkezett ajánlat a játékokra augusztus 1-jéig, a megjelölt határidőig. A Vidámpark pályázatában kitételként szerepelt, hogy a játékokat egyelőre egyben akarják eladni, és ezen változtatni a későbbiekben sem szeretnének. Patocskai Adrienn, a Vidámpark sajtósa megkeresésünkre elmondta, hogy „lesz még egy pályázat, változatlan feltételekkel”. A hvg.hu értesülései szerint az új pályázatot napokon belül közzéteszik, ám ha ez is sikertelen lesz, akkor a játékokat külön-külön is eladásra kínálják. A Főpolgármesteri Hivatal egyúttal közölte, hogy a maradó műemlékjátékokat a Fővárosi Állat-és Növénykert fogja üzemeltetni szeptember végétől, az üzemeltetés részletes feltételrendszerén azonban még dolgoznak.

Az állatkertnek állítólag nagy tervei vannak a Vidámpark mintegy 6.5 hektárnyi területével, Hanga Zoltán szóvivő korábban elmondta, gondolkoznak póniparkban, állatsimogatóban, meseparkban, és a Kárpát-medence régi élővilágának bemutatójában is, valamint egy üvegcsarnokot is építenének a mostani Vidámpark területén, melyben élő állatok és növények lennének. Az üvegcsarnokot a Széchenyi Gyógyfürdő használt meleg vizével klimatizálnák, így a környezetet is óvnák. Az építkezés mértéke és a tervek megvalósulása attól is függ, hogy mennyivel támogatja az állam a beruházásokat.

A fotók a 2013. áprilisi sajtótájékoztatón készültek:


Fotók: Kazár Olívia

 

Kazár Olívia
(reklámipar)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat