Mi történik éppen a Google-lel?

Kiválás, összeállás, átszervezés.

Bombaként robbant a hír, miszerint a Google-t beszervezik egy cégbe, amit a Google alapítói hoztak létre, így a Google-nek most a saját főnökei lesznek a főnökei.

Az Alphabetet Larry Page és Sergey Brin alapította, saját állításuk szerint ezért:

„A cégünk ma jól működik, de úgy hisszük sokkal átláthatóbbá és elszámolhatóbbá tehetjük. Ezért megalkottuk ezt az új céget, az Alphabetet… Mi az Alphabet? Többnyire cégek gyűjteménye. A legnagyobb, természetesen a Google. Az új Google, ami egy kicsit le lett szűkítve; azokat a cégeket, amik távolabb esnek a fő internetes szolgáltatásainktól inkább az Alphabetben kapnak külön helyet. Mit értünk távolabb alatt? Jó példák erre az egészségügyi fejlesztéseink: a Life Sciences (ami épp a glükóz érzékelő kontaktlencséken dolgozik), és a Calico (ami az átlag életkor növelésre fókuszál). Alapvetően úgy hisszük, nagyobb teret fog engedni nekünk a vezetésben, ha a nem annyira releváns dolgainkat függetlenül tudjuk üzemeltetni”.

Az egyik lényeges változás az, hogy a mostani részvények a későbbiekben átalakulnak majd Alphabet részvényekké. A Google-nél maradnak a következő területek is: search, reklámok, térkép, applikációk, YouTube és Android.

Miket tömörít az Alphabet?

A fent említett Calico, Life Sciences és a Google hármason kívül, a Fiber nagy sebességű internet , a Google Ventures– kockázati tőkebefektetés , a Google Captialt – befektetési alap –, a Google X-et – sofőrnélküli autó, Google Glass és egyéb sci-fi cuccok – és a Nestet – okos háztartási eszközök.

Érdekesség, hogy a YouTube-ot nem szervezték ki a Google alól, de egyelőre még sok folyamat tisztázatlan és képlékeny.

A Google új vezérigazgatója Sundar Pichai, az előző CPO lett, aki ezzel a történelem harmadik Google vezetője.

Egyelőre még nem tudni, hogy a változás miképp fog végbe menni, egyelőre úgy néz ki, hogy a Google még mindig Google, és minden kisebb cégnek a tulajdonosa. Aztán pár hónapon belül megalkotja az Alphabet holdingcéget, ami felszippantja az összes részvényét, összeolvad vele, végül pedig "kiköpi" a Google-t, mint leányvállalatot. 

via Marketing Land

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat