Mi történik Thaiföldön?

Kulturális kitekintésként ezúttal a thaiföldi reklámok világában merülünk el. Kedves olvasóink, készüljenek fel, hogy perceken belül nevetni és zokogni is fognak. Mi szóltunk.

A 444.hu fáradhatatlan tartalomszolgáltatásának köszönhetően már az is találkozott a thaiföldi műtrágyareklámmal, aki egyáltalán nem akart. Mi éppenséggel akartunk, sőt, ennek hatására úgy döntöttünk, hogy elmerülünk Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb országának reklámkultúrájában. Szégyenletes módon elsősorban arra számítottunk, hogy még számtalan ilyen elképesztően őrült agymenést találunk, de csak részben lett igaza a bennünk élő kulturális gyarmatosítónak.

Akad itt őrült agymenés, mint például ez a DVD-lejátszó reklám:

Vagy például a Top Charoen Optical hirdetése, ami a bankrablás és a látási problémák viszonyát feszegeti nagyon tanulságosan:

A jelek szerint az altesti poénok, a pornó, vagy a meztelenség egyáltalán nem számítanak tabunak arrafelé. Hasonló vonalon jár ez a lakáshitel-reklám is:

Megdöbbentő módon a hangulati spektrum ellenkező végén legalább ilyen erős a mezőny. Teljesen véletlenül akadtunk rá erre az életbiztosítás videóra, és még a legerősebb giccs-szűrő cinizmusunkon is átverekedte magát.

Ha ez nem lett volna elég, akkor itt a TrueMoveH telekommunikációs társaság "Giving" címre keresztelt díjnyertes videója. 

Mostantól biztosan nem csak bizarr érdekességként fogjuk a Thaiföldről érkező reklámokat figyelni. És ha valaki szeretné macsó módon megmagyarázni, hogy miért könnyes a szeme sarka a fentebbi videó után, akkor álljon itt az ominózus műtrágya reklám, mert ezen viszont tényleg könnyesre is röhöghetné magát az ember.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat