Micsoda? Pizza és mozi délután egy csomagban?

A hong kongi Pizza Hutnak már ez sem lehetetlen.

Nem rég startolt egy projekt, amiben pizzás dobozokat lehetett 3-4 lépésből mini-házimozivá alakítani.

Najó, az odáig rendben van, hogy a pizzás dobozokat sokmindenre fel lehet használni  például más termékek különféle promózására, vagy akár laptoptartóként –, de ez a mostani szemantikailag annyira kézenfekvő, hogy biztos senki sem gondolt volna rá – az Oglivyt & Mather Hong Kongot leszámítva.

Pedig a Pizza Hut dobozait – miután kiettük belőle a tartalmat – egy kis átalakítással, a telefonunkkal (illetve egy applikációval) és a dobozhoz kapott lencsével/kis műanyag tartóval, ami meggátolja hogy a papír beleragadjon a sajtba (sajnos nem tudom a megfelelő terminust, ha van egyáltalán), könnyen kisfilmek levetítésére alkalmas diavetítőkké változtathatjuk.

A Blockbuster Box ötlete hamar eléggé népszerű lett. Egyrészt mert a speckó doboz előállítási költsége nem szökik az egekbe a plusz alkatrészek miatt. A kis műanyag tartó, ami meggátolja hogy a papír beleragadjon a sajtba, egyrészt az, ami, de tartja a doboz elejébe helyezendő lencsét, meg még a telefont is. 

Az ehhez készült app nyújtotta lehetőségeken kívül akármilyen tartalmat lehet ilyen módon nézni – természetesen a telefon kapacitásain belül , csak az a lényeg, hogy a készülék fejjel lefelé legyen, mivel a lencse megfordítja a kivetített képet. Ennyire egyszerű.

via Advertising Age

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat