Milánóból Tokió, csak egy megálló

Elcsépelt, szakadásig használt, unott közhelyek, mint „Alacsony árak!”, „Széles választék”, „Meglepetés ajándék!”. Üres szavak még üresebb üzenetekkel telítve. Végre felbukkant egy cég, aki tartalommal töltötte fel egy unásig ismételt szlogent, s ezzel jócskán feladta a leckét a versenytársaknak!

Kántálhatunk bármenyire kecsegtető és vevőcsalogató jelszavakat, ha a termékünk nem produkálja a várt hatást.  Akár online, akár offline kommunikációról beszélünk igen nehéz új hirdetési formát kitalálni, amely megfelelő módón tudja átadni az elérni kívánt hatást.

Olaszországban meglepően kreatív megjelenési formát gondoltak ki egy, a modern ember által minden nap használt szolgáltatásnak. A Fastweb megelégelte, hogy minden internetszolgáltató azzal az elcsépelt közhellyel ámítja a felhasználóit, hogy gyors internetet biztosít nekik. Ez természetes, hiszen ezt várják el a fogyasztók. Azonban hogyan mutatjuk meg ezt nekik? Gondoltak egy merészet, és megvalósították a jelenleg ismert legjobb online hirdetést, offline eszközök segítségével. Nem hiszed? Nézd meg!

A számok magukért beszélnek. Egy metróállomás, egy éjszaka, százötven statiszta. Eredmény: Háromezer-ötszáz Foursquare check-in , több mint kétezer fotó a Facebook-on, nyolc százalékkal megnövekedett utasforgalom, és a Fastweb cég kétszáz százalékkal nagyobb eladást produkált, mint egy átlagos napon. Ügyes!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat