Milyen élet vár egy Down-szindrómás gyerekre?

Március 21-e a Down-szindrómások világnapja, ennek alkalmából az olaszországi Saatchi & Saatchi ügynökség idén is kitett magáért. 

Az első Down-szindrómások világnapját Svájcban tartották 2006-ban. Egy ilyen világnap célja általában a figyelemfelkeltés, nincs ez másként ebben az esetben sem. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak világszerte, amelyek felhívják a figyelmet a Down-szindrómások teljesítményére és támogatják a függetlenségüket, önképviseletüket és döntési szabadságukat.

Az olaszországi Saatchi & Saatchi reklámügynökség három éve szerződött le az olasz CoorDown nevű egyesülettel, ami gyakorlatilag a Down-szindrómások érdekvédelmi szervezete. 2012-ben minden fontos díjat bezsebeltek kampányukkal, aminek keretében ismert reklámokat forgattak újra Down-szindrómás szereplőkkel, és a világnapon ezeket sugározták az eredeti szpotok helyett.

Idén egy kisfilmmel készültek a mai napra, melynek története szerint egy várandós kismama kér választ arra vonatkozóan, hogy születendő, Down-szindrómás gyermekére vajon milyen élet vár. Minden szarkazmus nélkül: ez egy szép film, nézzétek meg.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat