Minden, amit a Google dizájnváltásról tudni érdemes

Ez volt az első nagy változás az új CEO alatt.

Mindenki kedvenc médiagigásza nemrég a sokakból kétkedést kiváltó, Alphabet anyacégbe tagolódásával szerepelt jó néhány napig a hírekben, ezen a héten pedig új dizájnnal lepte meg a népet.  

„A Google nagyon sokat változott az elmúlt 17 évben – a termékkínálat skálájától kezdve a kinézetükig és az általuk közvetített érzéseikig” – magyarázzák a változást beharangozó YouTube videó elején. A cég elmondása szerint az új külső „egyszerű, letisztult, színes és barátságos”, valamit remekül illeszkedik a különböző platformokon történő megjelenéshez.

2014-ben a Google már átesett egy leheletnyi typo váltáson, bár a különbség egyáltalán nem volt igazán kézzel fogható. Az új design viszont szinte teljesen szakított az előző kinézettel, bár az első verziókat figyelembe véve ez szinte az összesről elmondható

És itt látható néhány vázlat, hogy milyen lehetett volna az új:

Persze az új design nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Egy tipográfiai szakértő szerint igencsak elcsépelt és klisés lett a váltás, és elveszett a cég markáns megjelenése is, a Twitter felhasználók pedig egyenesen azzal vádolták a Google-t, hogy az új design ’e’ betűjét a Heinekentől lopták. A Google beismerte, hogy valóban szerepel az inspirációs listán a sörcég, de végül egy klassz poénnal elütötték az egészet. 

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat