Minden, amit veszel, szemét

Nem is gondolnánk, hogy a legszebb használati tárgyaink valójában olyan alapanyagokból készültek, melyeket hulladéknak is titulálhatunk.

Létezik egy fiatalokból álló csapat, akik útjára indították az "Everything You Buy Is Rubbish" (minden, amit veszel, szemét) elnevezésű mozgalmat. A kezdeményezés célja már-már szokványosnak számít, azért küzdenek, hogy az emberek többet gondolkodjanak azon, mit és miért vásárolnak, használnak, és a legfontosabb: miért pazarolnak olyan meggondolatlanul?

A most bemutatott videóban a cipőmániáé a főszerep. Az emberek nagy hányada (különösképpen a nők) imádják a különböző lábbeliket. Belegondolva azonban furcsa, de mégis igaz, hogy sokszor nem a cipő minősége, formája, anyaga miatt nagy a szerelem, hanem a rajta szereplő márkanév miatt. A másik pedig, hogy manapság egy cipő több időt tölt a polcon és a szemétben, mint a lábunkon. Egy karcolás, és megy a kukába.

A "Your Shoes Are Rubbish" című kisfilm ezért arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy divatos megjelenésű, extrém sportcipőt akár a folyóparton talált üres öblítős flakonokból is készíthetünk. Mindezt fölösleges szöveg nélkül.

A videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat