Minden másodperc számít az online videóhirdetéseknél

A jelenlegi tapasztalatok alapján 8 másodperc lenne az ideális.

Ahogy egyre több mikrovideó platformot vesznek be a hirdetők, úgy kell alkalmazkodniuk az ott található kondíciókhoz is.

Az Instagramon ugyebár csak 15 másodpercnyi videóanyagot lehet közölni, a Vine-on viszont csak 6-ot. Ez nem akkora baj, mivel úgy tartja a mondás is: „rövid videó, nagy nézettség”.

A Pandora internetes rádió kísérletezgetett tavaly azzal, hogy a hallgatók egy órán keresztül hallgathattak reklámmentesen zenéket, cserébe csak egy 15 másodperces promóvideót kellett megnézniük.
Ekkor jöttek rá, hogy a 15 másodperces formátum bajosan működik, mert internetléptékkel mérve nem könnyű ennyi ideig folyamatosan fenntartani az érdeklődést. Így számolták ki a 8 másodperces videószpot modelljét.

Ez nem azt jelenti, hogy megtalálták a videó/audió reklámok Szent Grálját, és innentől 8 másodperces adagokban fogunk mindent kapni, de megfontolandó tényező, ha a fiatalabb generációt céloznánk a hirdetéseinkkel.

Úgy néz ki, ez egyelőre csak a brandeknek lesz nehézkes, mivel így is nehezen szűkítik le 30-60 másodperces szpotjaikat akár a harmadára is.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat