Mindenki könyve

Avagy volt még rés a piacon.

A címben már elárultuk, hogy van egy könyv, ami bárkinek tökéletesen megfelel, és miközben mindenkié, valójában csak azé az egy emberé, akinek ajándékba adjuk. Hogy hogyan lehetséges ez? Sablonokkal! Három valóban kreatív londoni marketinges, név szerint Jason Bramley, Jonny Biggins és Steve Hanson megálmodták a könyvet, amiben mindenki személyre szóló tartalmakat talál. Az ötven oldalas kiadványt meg lehet rendelni digitális, papír vagy keménykötéses formában is. A kötetben "random trivialitások" és népszerű grafikusok munkái váltogatják egymást. A könyvcsináló procedúra a megrendelő számára azzal kezdődik, hogy megadja annak a nevét, születési dátumát és nemét, akinek ajándékba szánja a könyvet. Ezután arra is válaszolnia kell, hogy születésnapi meglepetés-e, illetve hogy milyen kapcsolat fűzi az ünnepelthez.

Néhány oldalt a megrendelő alakíthat ki, kiválaszthatja például, hogy milyen témakörök érdeklik a szülinapost, vagy hogy melyek azok a szuperhős tulajdonságok, amik a legjobban passzolnak a személyiségéhez. A végső összeállítás gyakorlatilag a furcsa és érdekes tények, valamint a grafikák különös egyvelege. (A fura tények közt olyanokra lehet bukkanni, mint hogy hány kiló kaját lapátolt már be életében az illető, hányszor dobbant a szíve, kik voltak a világ vezetői, amikor született, vagy milyen tévéműsorok voltak akkoriban menők.) A Mindenki könyvének adatbázisában összesen 130 000 forgatókönyv szerepel, ezért nem is csoda, hogy két évbe telt, míg elkészült.

Személyre szabott könyvek már ezelőtt is léteztek, Biggins, Bramley és Henson mégis úgy érezte, még mindig volt egy rés a piacon, így indulhatott el az üzlet 2012-ben.

"Azt a célt tűztük ki, hogy készítünk egy olyan programot, melynek segítségével bárki könnyedén, mindössze pár perc alatt elkészíthet egy személyre szabott és gyönyörű könyvet. Valami jól megírt, nem a netről összeszedett kiadványt, aminek minden egyes oldalának megalkotásában nagyszerű designerek segédkeznek. Azt szerettük volna, ha minden könyv jópofa, sok érdekes ténnyel, furcsa szellemességgel, hogy folyamatosan nevettessen! - mondta Hanson és Biggins.

Hanson és Biggins azt is hozzátették, hogy gondoltak már hasonló üdvözlőlapok piacra dobására is, de ezek még csak elképzelések, nem konkrét tervek.

SAJÁT KÖNYVET ITT KÉSZÍTHETTEK!

KÉPGALÉRIA:

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat