Mindenki porolja le a MySpace profilját, ugyanis itt a reneszánsz!

Zenei közösségi oldalként indul újra, és a tulajdonosok közt ott van Justin Timberlake is.

2011-ben Tim Vanderhook cége, a Specific Media felvásárolta a MySpace-t mindössze – valójában aprópénzért – 35 millió dollárért. Ez azért kínos, mert 6 évvel azelőtt a NewsCorp 580 milliót fizetett az oldalért.

A Specific Media idáig csak reklámokkal foglalkozott, viszont a MySpace megvásárlása egyenesen a médiacégek sorába repítette őket.

Ami talán még ennél is fontosabb az az, hogy a rég elsüllyedt kincsesláda felnyitásával, az ölükbe hullott a több mint 1 milliárd, valaha létezett, rég elfeledett, porosodó felhasználói regisztráció is, ami a most induló Advertising Cloud szolgáltatásuknak egy remek alapot fog biztosítani. First Party Data, yay!

Természetesen – Vanderhookék elmondása szerint – nem csak emiatt vásárolták fel anno, „2007 legproduktívabban elvesztegetett idejét” biztosító oldalt, hanem a MySpace romantikája is tényező volt.

Most pedig elindul a nagybetűs R.E.V.I.V.A.L!

Az újraindítást Justin Timberlake vezényli, aki társtulajdonosként és creative directorként is „ténykedik” a cégnél, és elmondásuk szerint azt a tinédzserréteget szeretnék bevonzani, akik nem voltak elég idősek a regisztrációhoz a MySpace aranykorában. Egyébként a továbbiakban inkább a zenére fogják helyeznini a hangsúlyt, aminek ősi hagyományai vannak az oldalon belül, gondoljunk csak bele: innen indult világkörüli hódítására az Arctic Monkeys is, vagy éppen Lily Allen.

Az egész átalakulást ráadásul megtámogatták egy 20 milliós marketingkampánnyal is.

Email és Throwback Thursday

Átalakulás figyelhető meg a marketingfelfogásban is. A szokásos megközelítés helyett az adatvezérelt, MySpace email-kultúrára alapozzák a stratégiájukat. „Az email az internet egyik nagy ajándéka. Eléggé elásták, de egy csodálatos módja a fogyasztók elérésének…” mondta el Vanderhook.  

A másik engagement bánya a MySpace-en is agyonhasznált Throwback Thursday, tehát az a gyakorlat, amikor több éves fotókat reposztolunk magunkról csütörtökönként. Ez, csakúgy mint a Facebook Memories, újra és újra megerősíti a fogyasztóban az oldalhoz fűződő kapcsolatot.

A MySpace él

Márciusban a comScore arról számolt be, hogy 2013 és 2014 decembere között az oldal forgalma 469%-kal növekedett az Egyesült Államokban, ezzel pedig beelőzte a Snapchatet, vagy például a Vice-t. A MySpace jelenleg 300 millió havi felhasználóval büszkélkedhet.

Vanderhook egyelőre nem árulta el, hogy tervezi az óriási tinitömegeket bevonzani, és miként lesz a MySpace mindenki kedvenc, független zeneportálja, de saját elmondása szerint keményen dolgoznak rajta.

Ha egy tippet adhatok, ne okozzanak senkinek se lelkiismeret-furdalást, és ne tegyék be újra MySpace Tomot automatikusan az ismerősök közé!

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat