Mindenütt meghúzódó kreativitás

Egy átlagember életében nincs olyan nap, hogy ne találkozzon valamilyen marketingfogással, így a sablonos próbálkozások felett már elsiklik a tekintetünk. Ezzel a problémával kell megbirkózniuk a kreatív szakembereknek,hogy mindig valami újat, jobbat és hatásosabbat alkossanak. Íme néhány megmosolyogtató és garantáltan mélyre elraktározott megoldás.

Korábbi cikkünk folyatásaként további érdekességeket gyűjtöttünk össze. Elsőként nézzünk néhány különleges busz adset, amelyek nem a megszokott feliratokkal vannak teleaggatva, hanem a jármű adottságait kihasználva nyerik el a kellő hatást. Koppenhágában így reklámozzák az állatkertet, 

A National Geographic is állati segítséget vett igénybe a csatorna népszerűsítésére.

Találkozhatunk továbbá fogkefét és gördeszkát promotáló járművel

és olyannal, amelyen az igéző tekintetet a felnik csillogása adja, nem is beszélve az Axe patrybuszról, amely szintén feldobja az uncsi hétköznapokat.

A Boost reklámja is kitűnik a plakátrengetegből, és látván az o betű sokaságot, senki sem kételkedik az ital adta plusz energiában.

Ismerkedjünk kicsit a beltéri megoldásokkal is. Sok márka használja ki a liftek és mosdók kínálta lehetőségeket, szemezgessünk ezekből is. Valaki szomjas?

Esetleg egy mozi délután?

Manapság már a toalettek használata közben sem lehetünk reklámmentesek.

Amikor parkolás közben vagy az utcán sétálva betalálnak az ambient megoldások. 

"Vigyázat csúszásveszélyt" sugalló hajkorona azonnali vásárlásra készteti a nőket, hiszen ki ne szeretne ilyen sima tincseket. 

Hasonló hatást vált ki a Durex Really Big terméke is, a pont pont pont részt pedig mindenki gondolja tovább magában...

Vannak márkák, amelyek az egészséggel is foglalkoznak. Erre példa a Colgate jópofa megmozdulása.

Továbbá olyanok is akadnak, amelyek megmelengetik átfagyott porcikáinkat, az már mellékes, hogy grillcsirkének érezzük magunkat közben.

Előfordulhat, hogy a természet játszik közre egy átlagos plakát emlékezetessé tételében. Persze egy kis photoshoppal az eredmény még szembetűnőbb.

A "hiszem, ha látom" klisé, már a múlté. Olyan kampányok születnek, amelyek megrengetik az alapokat, így hiába tudjuk, mit hova tegyünk a világban, néha előfordul, hogy egy hangzatos szlogen vagy egy jól felépített koncepció kizökkent minket a megszokottból, és beleesünk a kreativitás csapdájába.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat