Mire jó a bajusz?

A Tesco is meglovagolja a divathullámot, könnyedén magáévá téve azt: magyar terméknek magyar bajuszt!

 

A Tesco gondolt egyet, és “Szeretjük a hazait!” felkiáltással (és felirattal) legújabb plakátjait megtoldotta egy bajusszal. Az utóbbi évek legnépszerűbb formájával bizonyos, egész júniusban akciós magyar termékekre próbálja felhívni a figyelmet. De miért pont a bajusz?

A bajusz felvirágozása valahol a kortárs hipsterdivat elterjedésével kezdődhetett. A gondosan ápolt, nagy, kunkorodó bajusz ugyanis az 1990-es években induló divatirányzat egyik jellemző “kelléke”, melynek segítségével a hipsterek ironikus tükröt tartanak a konvencionális külvilág felé. A forma azóta megtalálható gyakorlatilag bárhol: ruhán, táskán, kiegészítőn, sőt, bizonyos szórakozóhelyeken még egyes fiúk/férfiak orra alatt is.

A bajusz azonban itt nem állt meg, és nem pihent (hála istennek, soha nem pihen) a netes társadalom találékonysága sem. Szemfüles trollok hamar észrevették a hipsterbajusz és a betyárok bajsza közötti feltűnő hasonlóságot, így hamarosan megszületett a hungaromém fogalma. Ezek a magyar nemzeti bajusszal ellátott képek, és tájszólással magyarosított mondatok robbanásszerűen törtek be a köztudatba. Rajongótáboruk hatalmas, folyamatosan növekszik, ami által folyamtosan növekszik a hungaromémek száma is, hiszen csak egy kis adag fantázia kell hozzá és némi általános képszerkesztési tudás.

(Nem elhanyagolható körülmény az sem, hogy a BKV "reklámarca" is több évig egy, vagyis a bajuszos bácsi volt.) 

Tehát a bajusz meghódította a divatvilágot, az internetet, a közlekedést, és most betör az élelmiszeriparba is. Mi jöhet még?

The evolution of Mustache

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat