Misszió, inspiráció, kapcsolatépítési lehetőség, jó buli

Interjúnk a Hello Wood egyik alapítójával, Ráday Dáviddal (további alapítók: Pozsár Péter, Huszár András és Bakos Maxim).

Szeptember végén négynapos rendezvénysorozattal jelentkezünk, ahol a fiatal márkáké és tehetségeké a főszerep. Felvezetésként pedig a sorozat kulcsfiguráival beszélgettünk. Az eseményekről bővebb információkat itt találtok.

A Hello Wood multikulturális-multidiszciplináris művészeti programként definiálja önmagát. Ez sok mindent jelenthet, de mit jelent neked?

Nekem is sok mindent jelent. A Hello Wood egy alkotó közösség, egy misszió, inspiráció, kapcsolatépítési lehetőség, jó buli. Nekem elsősorban azt jelenti, hogy folyamatosan új, érdekes projektek és emberek vesznek körül, egyre nagyobb nemzetközi figyelem és egyre több lehetőség arra, hogy valami igazán érdekeset, értelmeset, hasznosat csináljak.

Korábban nagy ügynökségeknél olyan márkák építésén dolgoztál, mint a Coca-Cola vagy a Telenor, a saját céged ügyfelei közt pedig ott a Vodafone és a Sziget. Miben különbözik ettől a Hello Woodnál végzett munkád, mennyiben tudsz a korábbi tapasztalataidra építeni?

Rengeteget tanultam a multi világban, stratégia, integrált kampány fejlesztés, brand építés úgy, hogy közben nem feltétlenül kell anyagilag állandóan kompromisszumokat hozni – de persze kell, rengeteg ember döntése és hosszú idő amíg valami végre elkészül. Illetve közben ugye megváltozott a világ: a válság itt is kikövetelte, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzunk. A lényeg, hogy sok és hasznos tapasztalatot szereztem, de abba is hagytam amikor úgy ereztem, hogy nem nagyon tudok itthon többet tanulni ebből.

Miért váltottál az ügynökségi munkáról?

Azért váltottam mert nem éreztem, hogy eleget fejlődnék, a kis piac és a válság miatt is egyre kevésbé lehetett innovatívnak, kísérletezőnek lenni, leginkább tutira akartak menni az ügyfelek.

Régóta volt már saját cégem is, és tudtam, hogy jobban szeretek a magam ura lenni, ráadásul minden vég valami újnak a kezdete, tehát olyan lehetőségek nyíltak meg amire előtte nem is számítottam – pl.: a Hello Wood.

Melyik az a Hello Wood-os munkád, amire a legbüszkébb vagy?

Mi alapvetően menedzseljük a Hello Woodon belül a többi alkotót, de természetesen tervezünk, ötletelünk is projekteken – de nekem akkor is maga a brand a kedvencem, amit felépítettünk.

Ezenkívül talán az egyre komolyabb Szigetes együttműködésre vagyok büszke, mert a Sziget pont az a felület ahova remek dolgokat lehet csinálni és rengetegen is látják, használják, élvezik.

Mit várhatunk idén a Hello Woodtól?

Idén már nagyon sok minden lement, de természetesen jelen leszünk a Design Héten – kiállítással, Design Meetup-pal, stb. (csekk a program), megyünk a lengyel design hétre is októberben és jelenleg dolgozunk még különböző megrendeléseken is, illetve továbbfejlesztjük, termékesítjük egy-két olyan projektünket, amiben úgy tűnik, hogy van fantázia.

Mivel készülsz a szeptember 19-i workshopra?

Képekkel és videóval!

Ráday Dávid szeptember 19-én az RK Brandz - KERÜLJ MÁSKÉPP BE workshop on ad elő. Az eseményről további információkat itt érhettek el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat