Mit árulnak a celebek Facebookon?

Találtunk minimalista cipőreklámot, Európát egy autóért átszelő műsorvezetőt, de olyat is, aki egyenesen imádja kerti bútorának gyártóját.

Egy borús reggelen, kávénkat szürcsölgetve botlottunk bele ByeAlex kissé visszafogott órareklámjába, melyben egy Daniel Wellington órát népszerűsít. Először a képen látható bájos, kiskutya tekinteten akadt meg a szemünk, majd vetettünk egy pillantást az órát elegánsan bemutató kézmozdulatra is. A fotót jobban megfigyelve láthatjuk, hogy a háttér sem lett túlkomponálva, mellyel hírességünk spontaneitásra való fogékonyságát igyekeztek kiemelni. Az órát a fénykép alá írt szöveg teszi még ellenállhatatlanabbá, amiben ByeAlex kifejti: "Nem vagyok egy reklámozós forma, de nagyon örültem a csapat megkeresésének. Az óra klasszikus, minimalista megjelenésű, letisztult és szép. Köszönöm szépen a lehetőséget." Ezzel a poszttal kezdődött tehát minden, az alábbi gyűjtemény ennek köszönhető. Fogadjátok szeretettel!

 

Tudjuk, hogy nem néztek Való Világot, ahogy senki az országban, de azért megmutatjuk, mit reklámoz VV Tóth Zsófika, a Való Világ hatodik szériájának második helyezettje, aki jelenleg az első helyezett VV Celeb vagyok Aurelio-val alkot egy párt. Mióta szabadult a luxusbörtönből előszeretettel bújik Deniz Paris márkájú ruhákba, sőt nagyon úgy tűnik, jelenleg ő a márka arca. Facebook-oldalára csak annyit írt legújabb ilyen fotója alá: "I <3 Denize Paris" A képre leadott lájkok száma alapján ez elegendő is volt.

 

Létezik egy feltörekvő magyar esküvői ruha márka, a Daalarna, aminek a neve több magyar híresség posztjaiban megjelent az utóbbi időben. Az ország fitneszkirálynője, Rubint Réka például barátnője fotóját osztotta meg közel 650 ezer követőt számláló Facebook-oldalán. A képen jól látszik a Daalarna menyasszonyi ruha és cipő, sőt a márkanév is. Réka írt a kép alá egy mondatot, talán hogy valamelyest enyhítsen a reklámhatáson és személyesebbé tegye a posztot, de ez nem igazán sikerült. A másik híresség, aki pont ezt a ruhamárkát kezdte népszerűsíteni, az X-Faktor idei Danics Dórája, Horányi Juli. A képen abban a ruhában látható, melyet az egyik élő adásban viselt.

 

 

Szegény Dukai Reginának elromlott az autója, ezért elvitte megjavíttatni. A BMW Budapest Motors (Szentendrei út) munkatársai olyan előzékenyek voltak a hírességgel, hogy azonnal a kezébe nyomták egy új Mini Cooper S slusszkulcsát, amit egy napig használhatott. Reginának annyira tetszett az autó, hogy minden előzetes kérés nélkül nyomott róla néhány fotót és jó szót Facebookon.

 

Október 22-én különös dolog történt. Majoros Péter Majka reklámozott a Facebookon, méghozzá szó nélkül. Feltett egy képet egy Salming márkájú sportcipőről, ám kommentárt nem írt hozzá. Ennek okára két elméletünk van. Az első szerint Majka a minimalista reklámok híve, az olyanoké, mint ezek itt, a második szerint kényszerítették rá, ezért volt képtelen szavakba önteni érzéseit.

 

Az X-Faktor mentornője, Tóth Gabi az utóbbi időben szinte csak egy különleges barna árnyalatú rúzzsal a száján volt látható, amit sok követője elirigyelt tőle, ami korábbi rövid, hátranyalt frizurájáról nem volt elmondható. A vagány énekesnő a kéréseknek eleget téve osztotta meg közönségével a titkot, a MAC kozmetikumait használja.

 

Az első hazai X-Faktor győztese, Vastag Csaba köztudottan szeret reklámarcoskodni. Legutóbbi vállalásával például nálunk is címlapra került, a Zott Monte-t népszerűsítette egy tévészpotban. Nagyon úgy tűnik, hogy ezen a korszakán még mindig nincs túl, a hosszú hétvégén töltötte fel magáról az alábbi fotót, melyen Zott joghurtot eszik. Ráadásul ez afféle két legyet egy csapásra típusú poszt volt, hiszen a Monte mellett a képet készítő fotóst is név szerint említette.

 

Sokan tudják, a Mokkás műsorvezető, Tatár Csilla, a Fókuszos Gönczi Gábor felesége. Azt azonban már csak kevesen, hogy Csilla autómániás. Legutóbb olyannyira elhatalmasodott rajta ez a szenvedély, hogy a spanyolországi Malagáig repült az alábbi közös fotóért, melyen egy új Ford Mondeo-val látható.

 

Gáspár Laci az afrikai dzsungelbe költözése előtt csináltatott kerti bútort. Többfunkciósat. Barnát. Az énekesnek annyira tetszett a kész mű, hogy saját idővonalán kezdett hálálkodásba, üzent a mesternek, és felhívta követői figyelmét arra, ezeknek a kerti bútoroknak saját Facebook-oldaluk van.

 

A végére hagytuk a legjobbat, ahogy illik. Orbán Viktor a 2013-as árvíz idején ebédelt. Ezt Facebook-oldalán dokumentálta egy fényképpel, melyen egy visszafogottnak aligha mondható termékelhelyezést is láthatunk. Nem, nem a kolbászra gondolunk. A fotón szereplő Gerber kés a MOL tavalyi promóciójából származik, így most már tudjuk, a miniszterelnök náluk tankol és szeret élni a különféle akciókkal. Bár előbbit eddig is valószínűsíthettük.

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat