Molló tessék!

Megpróbáljuk megmagyarázni, miért vicces a MOL Mobile vadonatúj reklámja. Hátha sikerül. 

Mindössze négy nappal ezelőtt került fel az internetre a MOL Mobile reklámfilmje, amelyet egy ideje a kereskedelmi csatornák reklámblokkjai alatt is láthattunk. A videó gyakorlatilag arról szól, hogy különböző nemű, korú, foglalkozású emberek egy meglehetősen fura hangzású szóval veszik fel a telefont. Ez pedig a "molló". Ha elsőre nem lenne világos a "molló" a halló és a MOL szavak édes gyermeke. A magyarázatra azért volt szükség, mert több internetező is a móló szóra asszociált, pedig nem erről van szó.

A "molló" szó hasonló okokból született, mint a "grandózni". A cél a márkanevet úgy beépíteni a köztudatba, hogy észre se vegyük. (Ebben az esetben a telefonálást és a MOL Mobile szolgáltatásokat szerették volna szorosan egymáshoz fűzni.) Erre általában jó megoldás, ha igét gyártunk belőle. Gondoljunk csak bele, hányan adták már meg magukat a "grandózásnak". Ha azonban elbénázzuk ezt a módszert, túl szájbarágósan adjuk elő vagy nem egyértelmű a jelentés, akkor csak zavart keltünk a fogyasztókban. Az olyan ember, aki nem biztos a dolgában nem fogja megvenni a termékünket. A MOL Mobile reklámfilmje pedig nem mindenkinek tiszta. A szpot végéig szó sem esik a márkáról és a szolgáltatásról, ami megnehezíti a fejekbe verés folyamatát.

A reklámnak ráadásul nincsen se sztorija se humora. (Tudjuk, azt ígértük, elmondjuk miért vicces ez a videó, de sajnos nem tudjuk, mert nem az.) Lehet, hogy tök jó visszhangot kapott volna a "mollós" ötlet, ha írnak hozzá egy épkézláb sztorit, vagy kialakítanak egy Kurzorkézhez hasonló karaktert. Ez azonban nem sikerült, így olyan ez az egész, mintha egyedül akarnánk teniszezni és csodálkoznánk, vissza miért nem jön a labda.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat